Enemmän sooloo ku duoo

18.8.2016 Veneilykeskus, Oulu – Iin Röyttäreitti kartalla

Viime viikonloppu meni maissa, kun säät eivät oikein suosineet. Toisaalta, futaajamme Otto pelasi kolmipäiväisessä turnauksessa ja oli mukava päästä koko perheen voimalla kannustamaan.

Tällä viikolla alkoi jo tosissaan tehdä mieli merelle – ja nimenomaan ennen viikonloppua. Yritin löytää miehistöä, mutta kaikilla oli työesteitä. Viikonloppuna kyllä olisi onnistunut. Harmitti tietenkin, mutta viihdyn merellä yksinkin. Ja siinä missä jokainen ihminen tarvitsee välillä aikaa itselleen, niin minulla se on laadukkainta yksinpurjehtiessa.

Tulin torstaina alukselle noin klo 14:50. Yllättäen tuuli oli melko rivakka, mittari huiteli koko ajan yli kympin. Eihän ennustaja tällaista luvannut?

2016-08-18 15.53.31-1

Laittelin paikkoja järjestykseen tunnin verran ja irrotin köydet, kun tuuli näytti vähän rauhoittumisen merkkejä. Mutta eipä se rauhoittunut. Avasin genoan heti kun pääsin laitureiden välistä pois ja sain melko hyvät kyydit jo Rommankonselällä kun puuskat nousivat toiselle kymmenelle.

2016-08-18 19.35.31

Maatuulessa oli tosi makea seelata. Oulun edustalla tuulta oli 7-8 m/s ja meno oli liukasta.

Loppumatkasta tuuli moinasi. Katselin ajellessa läppäriltä yhden leffan. Se jäi vähän harmittamaan, että tuli katsottua niin huono elokuva. Olisi pitänyt valita vähän tarkemmin.

2016-08-18 23.02.52

Röytän laitureissa oli neljä venettä, tuttuja kaikki. Seurakaverini Jari tuli sovitusti perässä M/S Jolina II:lla. Naapuriseuran lämmin saunakin olisi ollut meille tarjolla, mutta asia unohtui landareita ottaessa ja kuulumisia vaihtaessa. Paistoimme Mamarosassa makoisat chorizot. Ja vaikka äijäruokaa laitettiin, niin salaattina oli muutakin kuin suolakurkkuja. Sitten vaihdoimme alusta ja otimme sundownereiksi kirsikkacabanat. Eipä siihen enää muuta tarvittu.

Vastaa