Nacho y navegar

Su 18.6.2017 Iin Röyttä Veneilykeskus, Oulu reitti kartalla

Aamu valkeni rauhallisena ja kiireettömänä. Veneitä lähti. Me venyttelimme. Pojat datasivat. Rivakka sivuvastainen tuuli ei houkutelut kiiruhtamaan. Odottelimme josko hieman vaimenisi. Tai edes kääntyisi. Ei tehnyt kumpaakaan. Köydet irti ja menoksi. Lopulta purjehdimme koko matkan. Vene kulki hyvin ja kaikilla oli hauskaa.

Enne lähtöä paistoin nachopaistosta. Monesti on tullut veneessä nachopaistosta tehtyä, mutta nyt havahduin siihen ettei reseptiä ole koskaan tänne jaettu. Paistos syntyy aina sen mukaa mitä milloinkin kaapista löytyy. Tällä kertaa oli tällainen versio. Sipuliakin olisi kaapissa ollut, mutta unohin sen sinne.

Nachopaistos

Nachoja (nyt oli juustomaustettuja)
400g jauhelihaa
Sipuli
Vihreä paprika
Salsaa purkista (tulisuus oman maun mukkaan)
Ranskankermaa
Cheddarjuustokastiketta

Paista jauheliha ja sipuli. Kaaja uunivuoan pohojalle reilu kerros nachoja. Levitä niitten päälle 2/3 valmista salsaa purkista. Salsan päälle jauheliha. Jauhelihan päälle loput salsasta, ranskankermaa ja cheddarjuustokastiketta. Vielä vihiriä paprika päälle kuutioituna. Jalapenotkin on kivoja, mutta niitä ei ollu ja muksuille maistuu paremmin ilman. Törkkää kuumaan uuniin ja seuraan millon alakaa näyttää siltä että kuorrutus on sopiva, mutta nachot ei mustu ( ei ota kauan).

Kauhalla kippoon ja haarukalla ääntä kohti. Maistuu myös kylymänä ja on heleppo syyä kulussaki.

Vastaa