Askareita ja camembert-pastaa

La 17.6.2017 Iin Röyttä

Lauantai oli sangen tapahtumarikas. Vaikkei mitään isompaa tapahtunutkaan, niin touhua riitti.

Lapset olivat edellisenä iltana innostuneet kalastuspuuhiin. Muita veneitä kohti ei saanut heitellä. Sen he tiesivät. Eikä rantakivikkoon. Sitä komentoa he eivät kuulleet tai viitsineet kuunnella. Veikkaan jälkimmäistä. Alta aikayksikön oli siis uistin kiinni jossain. Ei muuten lähtenyt irti. Vapa jäi rannalle – siima kiinni jossain vedenalaisessa kivikossa. Ja kalastus loppui siihen.

Olimme sitä mieltä että aikuiset eivät nyt tätä hoida vaan saavat muksut keskenään pähkäillä kuinka saada uistin irti. Vapa nojasi kivikkoon siima tiukalla. Sen verran Kaitsu auttoi että neuvoi pyytämään Aleksin isältä Jarilta lainaan kumpparia, jolla voisi mennä uistimen luo ja irrotus helpottuisi.

Kotvan kuluttua Jari saapui kumiveneellä Mamarosan viereen. Lapset olivat kyllä löytäneet tiensä heidän veneelleen uistimenirrotusapua pyytämään, mutta sovitusta poiketen he olivat käskeneet Jarin Kaitsulle kaveriksi sitä irrottamaan. Ja irtosihan se.

Uuden laiturin pikkuvikoja fiksattiin useamman venekunnan miesten voimin. Aivan käsittämätön valikoima löytyi muuten työkaluja veneistä! Isompiki remppa olisi kyllä onnistunut. Helposti.

Päivän ruokateemana oli pasta. Pasta on veneruokaa. Makaroneilla on pitkät päiväykset ja ne säilyvät hyvin kuivamuonakaapissa. Meilläkin kaapista löytyy jos minkälaista nauhaa, kierrettä, rullaa, penneä, perhosia, rakettia… Jatkuvassa etsinnässä onkin maukkaiden ja helppojen kastikkeiden ideoiminen pastan kylkeen. Jamie Oliverin ruokafilosofia on lähellä omaani ja häneltä sain idean Camenbert-pastaan. Myös suosittu ruokablogi Pastanjauhantaa oli Jamien versiota testannut ja sen hyväksi havainnut.

Originaaliin reseptiin juuston lisäksi tulee valkosipulia, tuoretta rosmariinia, öljyä ja mustapippuria. Minä muokkasin reseptiä omaan suuhuni sopivammaksi vaihtaen öljyn valkoviiniin ja rosmariiniin lempiyrttiini timjamiin. Jo koska sellerisuolaa kaapista löytyy, niin ripautin myös sitä hieman mukaan.

Camembert-pasta

Pastaa
Camembert-juustoa 250g kiekko
Valkosipulia pari kynttä
Valkoviiniä
Timjamia
Mustapippuria
Sellerisuolaa (ei pakollinen)
Parmesaania (reilusti)

Pistä pastavesi kiehumaan ja kuumenna uuni parisataseksi. Poista camembert-kiekosta muovi ja siirrä se takas puurasian alaosaan, jossa sen kaupasta luultavimmin ostit. Leikkaa juuston pinnalta pois kiekko ja painele juustoon pari hienonnettua valakosipulin kynttä. Rouhase pintaan mustapippuria. Päälle tuoretta timjamia ja loraus valkoviiniä. Siirrä kommeus uuniin. Raasta parmesaani ja kun pasta on kiehunu niin kaaja keitinvesi pois ja sekota parmesaaniraaste pastan joukkoon. Ota juustokiekko pois uunista (juuston sopiva sulaminen ja värin saaminen pintaa ottaa 20-30min uunista riippuen). Asettele pasta tarjolle ja viereen sulanut camenbert, josta jokainen saa lusikalla kuopasta sulaa soosia pastan päälle.

S/Y Hanhen väki kävi tämän sitloorassamme testaamassa ja ykskantaan totesimme – jatkoon!

Olemme muuten koonneet ruokareseptimme nyt omalle sivulleen, jotta niitä on helpompi selailla. Klikkaa reseptit-linkkiä sivun yläreunassa.

Vastaa