Kasveja ja rapuja

La 26.8.2017 Iin Röyttä

Lauantaina keli oli keventynyt edellispäivästä. Röyttään saapui muutama vene, jotka olivat jääneet edellispäivänä pitämään keliä matkanvarrella oleviin satamiin.

Kristiina kävi kiertämässä luontopolun ja etsimässä sieniä. Saalis oli heikko. Niin se oli tällä kertaa muillakin sienestäjillä.

Emilillä oli koulutehtävänä digikasvio, johon piti kuvata ja tunnistaa vielä muutama kasvi. Hän kävi Kristiinan kanssa etsimässä sopivat kuvattavat.

Otolla oli pari säbämailaa ja pallo mukana. Samoin oli Aleksilla. Idakin kävi pallottelemassa poikien kanssa Riemuliiterissä.

Lämmitin pursimajan saunan ja saimme oikein makeat löylyt.

Olimme jo hyvissä ajoin suunnitelleet viettävämme lauantain S/Y Hanhen Markun ja Tarjan kanssa, sillä heidän purjehduskausi päättyisi tähän viikonloppuun. Viime kesänä nautimme vastaavassa tilaisuudessa rapuja ja paellaa. Kaava oli niin hyvä, että päätimme jälleen mennä sillä. Vuosi sitten oli tosin sortsikeli ja nyt ei ihan ollut. Röytän Messin kamiina kuitenkin lämmitti mukavasti ja juhlavalot loivat tunnelmaa. Jos ensi kesänä päädytään päättämään kautta ravuilla ja paellalla, aletaan puhua jo perinteestä. Pidetään kiinni siitä.

 

Vastaa