Tuuleton seikkailun alku

25.5.2015 Veneilykeskus, Oulu – Iin Röyttä

Vasta sunnuntaina illalla tulimme perusleiriin – siis kotiin. Maanantaina illansuussa lähdimme jo Oton kanssa uudelle reissulle.

S/Y Mamarosassa oli tälle viikolle gastinpaikkoja avoinna. Usein työt haittaavat harrastuksia ja niin kävi halukkaille nytkin. Ymmärrettävästi useamman arkipäivän reissulle ei ihan noin vain ole mahdollisuus lähteä. Niinpä tästä reissusta tuli puhtaasti isä-poika-seikkailu.

Otto halusi kovasti lähteä Kemiin. Siellä ehtisimmekin hyvin poiketa – periaatteessa. Tänään kävi kuitenkin niin, että merellä oli lähes tyyntä. Purjeilla ei kerta kaikkiaan olisi päässyt mihinkään. Ehdotin johonkin lähelle jäämistä, vaikkapa Varjakkaan. Otto kuitenkin vaati, että pohjoista kohti lähdetään. Annoin sitten periksi ja ajoimme moottorilla Iin Röyttään.

20150525_194535

Junioripurjehtijoita tuli lähtiessä helminauhana vastaan. Heiltäkin oli tuuli loppunut.

20150525_200645

Muutama kölivene Oulun edustalla lipui hitaasti eteenpäin

20150525_225524

Muuten merellä oli tosi rauhallista – ja kaunista.

Satakarin nokalla meitä tervehti kolme hyljettä. Lieneekö ollut samoja, joita kävimme katsomassa edellispäivänä. Valitettavasti en ehtinyt saada niitä kuvaan tällä kertaa.

20150525_231215

Urheasti gasti jaksoi valvoa perille asti, vaikka saavuimme vasta reilusti yhdentoista jälkeen. Lähestyttäessä hän avusti fendareiden laittamisessa.

Painuimme heti pehkuihin, jotta jaksamme aamulla jatkaa seikkailua. Toivottavasti ei enää tarvitse jatkaa koneen voimalla, vaan saisimme purjehtia. Sääennusteiden perusteella ei valitettavasti näytä kovin lupaavalta. No, isä-poika-reissulla on muutakin tarkoitusta kuin purjehtiminen.

 

Vastaa