Lisää jussia, kiitos

Torstai 21.6.2018 Veneilykeskus, Oulu – Iin Röyttä (20 mpk) • reitti kartalla

Mukava vetotuuli vei meidät torstaina Iin Röyttään.

Chef Lotina valmisteli matkalla juhannusherkkuja. Tekeillä oli voileipäkakku kreikkalaisella twistillä.

Otto ja Emil piiloutuivat lähes koko matkaksi keulapiikkiin. Ida viihtyi enemmän sitloorassa – tosin lähinnä napsimassa päällystön eväitä.

Laitureihin tuli täytettä illan mittaan, mutta tilaakin jäi.

Juhannusaatto 22.6.2018 Iin Röyttä

Aamu saaressa oli perusjussia eli tuulta ja sadetta.

Välillä tuuli kovaakin. Korkeimmillaan bongasin mittarista 20 m/s.

Laiturilla ei vietetty hilpeästi keskikesän juhlaa.

Asenne on kuitenkin keliä tärkeämpi. Sää on, mitä on. Etukäteen oli tiedossa, että vettä ja tuulta tulee riittämään. Suunnitelmat tehtiin sen mukaan.

Kokoonnuimme Oulun purjehdusseuran majalle nauttimaan kello kuudentoista cavan voileipäkakun kera.

Laiturille saavuttuani erään veneen kippari kertoi lainanneensa kumivenettämme ja vieneen usealle veneelle toisen poijuköyden. Toivoi, etten pahastu. En toki. Kiva kuulla, että kumpparista on ollut todella hyötyä.

Kuuden pintaan nostimme juhlaliput. Tällä kertaa lippuja oli melkein joka mastossa – muutamassa tosin aika kummallisessa järjestyksessä.

Illansuussa pääsimme toisiinkin juhliin. Kolme veneilijää vietti yhdessä 170-vuotisjuhlaa. Synttäriherkut olivat mainioita ja tunnelma vieläkin parempi.

Tuuli ei ollut enää yhtä voimakas kuin päivällä, mutta kyllä sitä riitti. Hiukan hirvitti, kun kokosta leijui kipinöitä kauas, mutta onneksi ympäristö oli sateen jäljiltä märkä.

Kokko oli komea ja makkarat maistuivat vielä iltapalaksi.

Juhannuspäivä 23.6.2018 Iin Röyttä

Lauantai oli jälleen tuulinen.

Chef Lotina piti sataman lapsille vohvelikestit Röytän Messissä eli veneilijöiden yhteisessä kesäkeittiössä. Kermavaahdolla ja mansikkahillolla ryyditettyjä herkkuja oli iso kasa, mutta aikuisten ei tarvinnut paljon auttaa – valitettavasti. Valokuvakin jäi siinä tiimellyksessä ottamatta.

Pohjoisesta saapui moottoripurjehtija. Meitä taisi olla 4 – 5 miestä ottamassa sitä vastaan. Hyvä, että oli. Sivu tuuli painoi voimakkaasti ja jokaisesta käsiparista oli apua. Vieraat saatiin vastaanotettua ilman pientäkään kolhua veneeseen tai itsetuntoon. He olivat silminnähden helpottuneita päästyään turvallisesti perille. Hymykin irtosi, kun tarjosimme heille lämpimän saunan.

Oulun meripelastajat päivystivät. Myös heille tarjosimme saunan.

Maalaituri ei ole vieläkään valmis, mutta sen verran loppusuoralla kuitenkin, että meripelastajat pääsivät siihen kiinni.

Meillä kävi vieraita ja me kyläilimme useassa veneessä. Veneilijät ovat yleensä hyvin sosiaalista väkeä. Kokemuksia jaetaan mielellään hyvistä kohteista – ja huonoista.

Miehistö pörräsi kumppareilla. Tuuli oli iltaan asti niin rivakka, että emme päässeet tekemään suunniteltua kumpparieskaaderia Satakarin laguuniin. Toisella kertaa.

Sunnuntai 24.6.2018 Iin Röyttä – Veneilykeskus, Oulu (20 mpk) • reitti kartalla

Kanssaveneilijöillä oli taas sunnuntaikiire. Veneet kaikkosivat satamasta heti aamusta.

Kun juhannus alkoi olla ohi, niin sää oli muuttunut jälleen varsin kauniiksi. Niinpä tietenkin. Pojat uskaltautuivat uimaan.

Osan matkasta kotiin saimme purjehtia, mutta koko matkalle tuulta ei oikein riittänyt.

Vastaa