Asuntovene ja Ritari Ässä

Sään ennustajat povasivat tälle viikonlopulle vielä alkuviikosta kovia tuulia, joten mekin suunnittelimme mantereelle jäämistä. Ennusteet ja suunnitelmat kuitenkin muuttuivat.

Bunkrasimme veneen vakiintuneeseen tapaan torstai-iltana. Perjantaina ajoin Emilin ja Idan kanssa Mamarosalla Torinrantaan hakemaan Kristiinan töistä. Otto oli ollut koulun jälkeen papan kanssa kaupungilla ja nousi myös alukseen.

20130913_175340Torinrannassa oli parkissa M/S Crescendo, jonka yläkannelta vilkuttelivat Paavo ja Leena. He eivät kuulemma matalan veden vuoksi päässeet pois satamasta, Crescendo nimittäin tarvitsee aika paljon vettä. Meidän perheelle Mamarosa on kesäisin melkein kuin koti. Asuntovene Crescendo on kuitenkin ihan oikea ympärivuotinen koti. Crescendoon voi tutustua nettisivujen kautta. Paavon ja Leenan elämäntavasta kertoo myös muutaman vuoden takainen lehtijuttu.

20130913_182906Matka Torinrannasta Röyttään oli merenkulullisesti tylsää niin sanottua ruotsalaista konepurjehdusta. Tuuli oli nimittäin N 0 – 2 m/s. Satsasimme sitten muihin elementteihin, esimerkiksi välipalaan. Minulle tuli hieman yllätyksenä, että pieni tyttö voi syödä niin nopeasti ja paljon nahkiaisia. Sen yllätyksen johdosta niitä ei sitten päällystölle juuri jäänytkään.

20130913_202844_LLSSeurakaveri Jari tuli illanpäälle kylään. Olemme aiemminkin viettäneet iltaa kotimaisia kielitaiteen tuotoksia kuunnellen. Tänään ehdoton yhteinen suosikkimme oli männävuosien tähden comeback-yritys: ”Olen tässä sun Ritari Ässä, nettitikkuja sydämessä, en elä toivossa, asun sun makuuhuoneessa, Facebookissa”.

Vastaa