Ilmastointi ja ilotulitus

Kausi on finaalissa. Pakko myöntää vaikkei sitä kelien puolesta uskoisi. Lauantaina oli perinteinen Räntärece Oulusta Röyttään. Varmaan joskus keli on räntäinen ollutkin, mutta lauantaina saaressa oli lähes bikinikeli. Tuulta ei ollut nimeksikään ja t-paidalla tarkeni loistavasti. Ilman paitaakin pärjäsi. Oli hienoa katsoa kuinka kolmisenkymmentä kisavenettä lähestyi saarta heikossa tuulessa spinaakkerein. Onnea Jussille ja Merville voitosta!

20130914_164454Auringon paahtaessa kuumimmillaan ilmoittivat lapset haluavansa Jarin veneeseen katsomaan elokuvaa. Jarin veneessä on ilmastointi jota lapset ovat oppineet kuumalla kelillä hyödyntämään. Lisäksi Jarilta löytyy iso televisio. Täydellinen elokuvateatteri lasten mieleen. Muksujen katsoessa elokuvaa kävimme sitloorassa keskusteluja meneestä kesästä ja suunnittelimme tulevaa.

20130914_193857Otto äksyili perjantaina pettymystään siihen ettei Elmeri ollut saaressa. Laituriparlamentti tiesi kuitenkin kertoa pojan lauantaiksi saapuvan. Elmerin rautauduttua iltapäivästä ei Ottoa juuri paatilla näkynyt. Pojat leikkivät yhdessä rannalla ja onkivat. Emilkin viihtyi vaihteeksi muuallakin kuin täppärillä.

Kauden viimeisellä reissulla kuuluu syödä mitä kaapeista lö

20130914_132138Lauantaina nautimme aamupalaksi mutakakkua sillä Idalla oli nimipäivä. Onnittelulaulukin laulettiin. Tämä on mahdollisesti kauden viimeinen reissu ja viimeiselä reissulla kuuluu perinteisesti syödä ruokavastoja tyhjäksi. Sälykekaapista löytyi vielä jos jonkinmoista ja lounaaksi valmistin purkkinakki-hodareita. Illallisen alkuruokana oli paistettua halloumia, tsatsikia ja marinoitua sipulia. Pääruoaksi tein risottoa lammasnötkötistä. Yllättävän hyvää tuli ja ruokavieraatkin santsasivat.

20130914_201723_LLSIlta päättyi Oulun Merenkävijöiden järjestämään, hienoon ilotulitukseen ja tansseihin majalla.

Vastaa