Joulupuuro ja kanavatarina

Kävimme tänään Johteenpookissa. Se on Hietasaaren Veneilykeskuksen paviljonki tai pursimaja tai miksi sitä nyt haluaakaan kutsua. Joskus aikoinaan tilassa toimi ravintola, nykyisin sitä voi vuokrata juhlatilaksi. Useammissakin häissä olen tainnut johteenpookissa käydä.

20131201_141445Tänään Johteenpookissa oli tarjolla Oulun Purjehdusseuran jo perinteeksi muodostunut joulupuuro. Miehistömme arvioi puuron erinomaiseksi. Ja tämä miehistö todella tietää mistä puhuu. Riisipuuro on nimittäin gastiemme herkkua.

20131201_143542Torttukahvien lomassa kuuntelimme mielenkiintoista matkakertomusta. Yksi seuran lipun alla purjehtiva vene oli tehnyt menneellä purjehduskaudella reissun avioero-ojalle eli Götan kanavalle. Sen liikanimi ei ole aiheeton sillä 58 sulun läpi meneminen vaatii miehistöltä yhteisymmärrystä. Vastalahjaksi kanava tarjoaa paljon nähtävää ja upean kokemuksen.

Rommakonselkä Johteenpookin edustalla oli jo osittain jäässä. Talvi tulee kovaa vauhtia, mutta jo kolmen viikon kuluttua päivä alkaa pitenemään.

Vastaa