Tattikeitto ja revontulet

20130830_171003Köydet irtosivat perjantaina iltapäivällä ja keula oli kohti Iin Röyttää. Lämpimässä auringonpaisteessa tarkeni jopa t-paidassa. Tuuli oli NW 3 m/s eli kevyt ja vastainen. Matka meni siis moottorilla ajeluksi. Toisaalta olosuhteet olivat oikein sopivat Oton ohjailuharjoitteluun Kellon merellä. Viihdykkeeksi nappailimme matkalla valokuvia kiikarin läpi.

Peräkiinnityksellä ns. purkkarilaituriin ja muksuille pöperöä pöytään. Heti syönnin jälkeen lapset kirmasivat saareen lampaita tervehtimään. Ennen nukkumaan menoa tarjolla oli vielä hieman ekstraherkkuja, sillä Emilillä oli nimipäivä.

Illallinen kahdelle. Kuulostaa hyvältä, mutta usein ruokaa tulee kuitenkin laitettua niin että sillä ruokkii useamman suun. Perjantai-illaksi olin varannut ainekset tattikeittoon – kiitos muuten vielä tätäkin kautta ystäville yllättävästä tattitoimituksesta. Ja eihän keittoa voi puolta kattilaa keittää, joten illallispöytäämme istahtivat myös seurakaverimme Jari ja Olli.

20130830_221630_LLS

Tattikeitto

Vajaa litra tattisilppua
3 sipulia varsineen
Voita
12dl kanalientä
120g smetanaa
100-200g tuorejuustoa
3dl maitoa vaahdotettuna
Tuoretta timjamia
Suolaa, pippuria, cayennea
sokeria ja portviiniä

Silippua tatit ja sipulit pieneksi. Kuullota sipuli voissa, lissää tattisilippu.Kääntele. Heitä mukkaan kanaliemi ja keitä 10min. Sitten smetana ja mausteet – myös viini. Säästä timjamia koristeluun. Keitä 5min. Kuumenna ja vaahota rasvatonta maitoa 3dl. Tarkista koostumus – jos liian lirua niin tuorejuustoa kehiin. Kääntele maitovaahto keittoon. Keitto lautaselle, päälle vaahtoa, sienipiperrystä ja timjamia. Tumma sämpylä kylykeen. Siinäpä se sitten on. Et pety.

Illallisen päälle istahdimme vielä iltaa Mamarosan sitloorassa kuomun alla. Meidän lisäksemme muutamassa muussakin veneessä oli viritetty juhlavalot. Valot näyttivät hyvältä mustassa yössä, mutta jäivät auttamatta jalkoihin taivaan valojen syttyessä. Yöllä pääsimme nimittäin nauttimaan upeista revontulista! Valitettavasti niiden kuvaaminen ei onnistunut, vaikka yritys oli kova.

Vastaa