Bunkrausta ja synttäreitä

Tämän viikonlopun olemme viettäneet maissa. Mamarosaa on valmisteltu tulevaa Ruotsin reissua varten. Varavesisäiliöt on tuplattu. Polttoaineen varasäiliöt on tuplattu. Kaasujärjestelmä on muutettu Primuksesta suomalaiseen ja tehty teline kevyelle komposiittipullolle. Moottorin ja vaihteiston öljyt on tarkistettu. Peräsinakseli ja potkuriakseli on voideltu. Sähkömies kävi asentamassa pentteriin pistorasian. Ja muutenkin on suoritettu huoltotöitä ja hankintoja tulevan viikon ylitystä varten. Sakkeleita, klemmareita, vara-osia, työkaluja, ensiapuvarusteita…

Maissa oloon on ollut toinenkin erittäin tärkeä syy. Olemme juhlineet tulevalla viikolla 6 vuotta täyttävän Emilin syntymäpäiviä. Vieraita on otettu vastaan koko sunnuntaipäivä ja maanantaina kotimme valtaa vielä hunnijoukko kun ryhmä kavereita saapuu meille juhlimaan. Luvassa on lauma sokerihumalaisia poikia.

Minä en erityisemmin pidä leipomisesta. Itseasiassa en juuri koskaan leivo mitään makeaa. Suolaisia piiraita sen sijaan leivon mielelläni. Yksi suosikeistani on tonnikalapiiras. Alunperin olen hakenut sille reseptin Hellapoliisilta, mutta vuosien varrella resepti on muokkautunut melko paljon. Tätä piirasta tulee usein leivottua juhliin ja aina se on saanut vierailta kehuja. Täytteeseen voi käyttää mitä tahtoo. Tällä määrällä syntyy pellillinen. Vähempää tuskin kannattaa tehdäkkään – on nimittäin katoavaa sorttia.

WP_002361

Tonnikalapiiras

Pohja:
250g luomuvoita
1 tl suolaa
7dl luomuvehnäjauhoja
1 dl vettä

Täyte:
3 prk tonnikalaa paloina vedessä valutettuna
puoli punttia tilliä
Rastapaprikaa 1-2 koosta riippuen – yleensä 2
4 luomumunaa
2 kevätsipulia varsineen

pari reilua kourallista luomujuustoraastetta.
2 1/2 dl Valio kolmen juuston kermaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
puolikaan sitruunan mehu / tai limen. Joskus molempien.

Nypi rasva, suola ja jauhot ryynimäiseksi, lisää nopeasti sekoittaen vesi, sekoita tasaiseksi.Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Ripottele pinnalle valutettu tonnikala, silputtu tilli ja paprikat.
Sekoita keskenään munat, juustoraaste, kolmen juuston kerma ja tuorejuusto, mausta sitrusmehulla ja kaada täyteainesten päälle.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.
Jos pinta tummuu liikaa, tiputa lämpötilaa 175 asteeseen.

Vastaa