Käymälä ja pelisilmä

Heräsin miehistön kanssa maanantaihin Meritullin vierassatamassa eli Kiikelissä. Kristiina oli lähtenyt jo aiemmin töihin.

Satama on kieltämättä sijainniltaan niin keskeisellä paikalla, että kaikkialle on lyhyt matka. Muutaman sadan metrin päästä löytyy muun muassa uimaranta, tori ja kauppahalli, jotka ovat kelle tahansa lomailevalle ja veneilevälle perheelle tärkeitä paikkoja. Likellä on myös kävelykatu Rotuaari kauppoineen ja ravintoloineen.

Sataman rauhattomuus alkuajoilta on hiukan parantunut. Tuolloin veneilijät eivät saaneet ollenkaan nukkua rauhassa tai turvallisesti. Veneitä saatettiin jopa heitellä kaljapulloilla. Laitureilla juopotteli niin nuorisoa kuin varttuneempia harrastajiakin mölyten ympäri vuorokauden. Toki vielä nykyäänkin kannattaa ottaa huomioon, että rannassa on myöhään auki olevia musiikkiruokaloita ja muita konsertteja. Rauhaa hakevan ei kannata hakeutua Kiikeliin. Elävästä kaupunkimeiningistä nauttivalle paikka sen sijaan on mainio.

Moottoriveneitä pyörähtää satama-altaassa sekä keskeisen sijainnin vuoksi että tankkaamassa. Osa ei noudata nopeusrajoitusta tai ymmärrä muutenkaan olla aiheuttamasta aallokkoa.

20140707_122920

Persoonallisin piirre Kiikelissä on yleisen käymälän sijoittelu ja toteutus. Vastikään Oulussa vieraillut britti purjehdusbloggaaja Derek Roberts myös ihmetteli sitä blogissaan. Pisoaari ilman sen kummempia näköesteitä on aivan laiturin vieressä ja vilkkaan kävelytien varressa. Perinteinen puistoon pissiminenkin tapahtuu yleensä häveliäämmin.

20140707_141531

Miehistö kävi uimassa ja rakentamassa hienon hiekkalinnan Kiikelin uimarannelle.

20140707_155149

Koska chef Lotinan herkkuihin ei ollut tänään mahdollisuutta, päädyimme iloisten aterioiden äärelle.

20140707_170503(0)

Jälkiruuaksi oli jäätelöä torin jäätelöbaarista. Istuttuamme hetken päivänvarjon suojassa pöydän ääressä, tuli viereen muina miehinä hääräilemään herra työhaalareissa. Mitään sanomatta hän avasi noin metrin päässä olevan likakaivon ja veti sinne loka-autosta letkun. Järjetön lemu. Oli siinä kaverilla pelisilmä kohdallaan. Olisiko vaikka voinut etukäteen neuvoa siirtymään jonnekin muualle?

Kristiinan saavuttua ajelimme kotisatamaan siivoilemaan alusta ja palasimme muutamaksi päiväksi maalle.

Vastaa