Ei mennyt niin kuin Hindersönissä

Olimme Mikan kanssa urheasti istuneet illalla hirveässä sääskiparvessa ja laatineet perjantaille hyvän reittisuunnitelman S/Y Mamarosan ja S/Y Saran laivueelle.

Lähdimme liikkeelle Hindersönistä aamulla heti kahdeksan jälkeen, sillä tuulen oli ennustettu loppuvan jo alkuiltapäivästä.

Tavoitteenamme oli purjehtia ulos saaristosta ja avomeren kautta Seskaröhön. Ulkona piti tuulta olla eniten ja ulkokautta reittikin olisi lyhin. Olimme siis menossa taas koillista kohti, kun edellispäivänä olimme menossa päinvastaiseen suuntaan.

20140725_101400

Reittivalinta ei sitten käytännössä toiminut. Tuulta ei ollut tarpeeksi ja vanha meri kävi niin, että matkavauhti putosi liian alas. Teimme nopean päätöksen ja koukkasimme sisäväylälle siinä toivossa, että siellä ei maininki hidastaisi matkantekoa. Moottoria olisi joka tapauksessa käytettävä. Ratkaisu osoittautui hyväksi.

20140725_110733

Ajoimme Renskärin ohi ja kävimme kurkkaamassa sisääntuloväylältä satamaan, josko olisimme poikenneet yöksi. Jatkoimme kuitenkin matkaa.

20140725_155515

Alkuillasta kiinnitimme Seskarön kylän laituriin. Hiukan oli ahdasta, mutta kummallekin löytyi paikka.

20140725_164541

Otto ja Emppu lähtivät koulun kentälle jalkapallon kanssa kun muu miehistö virkistäytyi helteessä pelastusliiviuinnilla.

20140725_184443

Iltakävely suuntautui kauppaan ja kioski-baariin.

20140725_190725(0)

Pikkugastit halusivat poiketa myös koulun pihalle leikkimään. Muutama paikallinen teini istuskeli pihalla ja innostui kertomaan meille arkipäivästä saarella. Koulu oli kuulemma ollut lopetusuhan alla. Kolmen lapsirikkaan perheen muutettua saarelle koulu oli saanut jatkaa. Myöskään kaupalla ei ole ollut helppoa pienellä kylällä ja kyläläiset ovat kuulemma olleet monella tavalla kaupan apuna.

Chef Lotina ja Titta kattoivat illalliseksi kanatortilloja.

Vastaa