Vaihtoehto Varjakka

Tiesimme etukäteen että perjantaina ei vesille päästäisi tai ainakin lähtö venyisi myöhään iltaan. Idalla oli tärkeä meno, ystäviensä syntymäpäiväkekkerit. Suunnitelmanamme oli yöpyä veneilykeskuksessa ja irroittaa köydet aikaisin aamulla ennen miehistön heräämistä. Perjantaina suunnitelmat kuitenkin muuttuivat.

keskustelu_20140815

Kiireinen viikko unohtui heti köysien irrottua, vaikka matka oli lyhyt ja sekin koneajoa. Merellä on hyvä olla. Varjakkaa lähestyessä alkoi puhelin soimaan. Saareen oli töijannut kanssaveneilijöitä uuteen laituriin. Me ajoimme kuitenkin vanhaan laituriin koska halusimme sähköä.

20140815_222659_LLS

Lapset katselivat elokuvaa ja me aikuiset nautimme pimenevän illan rauhasta. Oulun valot näyttivät tulimereltä Varjakasta katsottuna.

20140815_224033_LLS

Miehistön jo mentyä nukkumaan saapui seurakaverimme Jari kanssamme iltaa istumaan. Vääjäämättä lähestyvä kauden loppu hiipi jo mieleen ja puheisiin. Ihan vielä ei kuitenkaan ole sen aika. Onneksi.

20140815_231358_LLS

Päällystölle en laittanut lämmintä pöytään. Nautimme patonkia espanjalaisen juuston, leikkeleiden ja viinin kera. Laitetaan siis tähän resepti muutaman viikon takaa. Herkullisten bratwurstien lisäke oli seuraavanlainen:

20140731_163318

Keitettyjä perunoita lohkottuna
Ranskankermaa
Pätkä purjoa
Kokojyväsinappia
Kapriksia.

Sekota pottujen joukkoon ranskankermaa, purjoa ja kokojyväsinappia. Kuumenna pannulla. Mausta. Heitä kapriksia sekaan ja tarjoile makkaran kylesä oluen kera. Toimii.

Vastaa