Myrskyn jälkeen on purjehdussää

28.8.2016 Iin Röyttä – Veneilykeskus, Oulureitti kartalla

Emil dataili tapansa mukaan heti herättyään. Otto ja Ida olivat yöpyneet M/S Dooriksessa Aleksin kanssa ja ilmaantuivat tervehtimään meitä.

20160828_112116

Sunnuntaiaamu oli todella hieno. Myrskystä ei enää ollut jälkeäkään. Aurinko paistoi ja tuuli oli W 4 m/s. Laiturilla riitti tohinaa heti aamusta. Veneitä alkoi lähteä liikkeelle heti aamupalan jälkeen. Iin Meripelastajat toivat saareen vieraita.

20160828_124236

Kävin pällistelemässä edellispäivän myrskyssä irronnutta poijua. Kovin oli ohueksi kettingin silmukka käynyt ennen murtumista. Ja melko paljon olivat kuluneet muutkin silmukat. Jos muut poijut ovat samassa kunnossa kuin irronnut yksilö, niin kettingin uusiminen olisi edessä. Luottamus niihin ei ainakaan minulla ole tällä hetkellä kovin korkea. Toivottavasti tämäkin asia hoituisi ensi kaudella kovasti odotetun sataman remontin yhteydessä.

20160828_134907

Tuuli voimistui hiukan iltapäivällä. Se oli W 6-7 m/s, kun lähdimme liikkeelle. Puuskat nousivat kymppiin. Nostimme heti sataman ulkopuolella ison. Martinniemen edustalla ajoimme vajaalla keulapurjeella. Oli mukavampi ajaa pystymmässä eikä se näyttänyt juuri nopeuteenkaan vaikuttavan.

Kellon merellä saimme nauttia slööristä täysillä purjeilla. Sudenväylänkin menimme purjein.

Kun kerrankin oli hyvä tuuli purjehtia, niin purjehdimme ihan perille asti. Laskimme ison vasta Hietasaarella laiturin vieressä. Koneajoa tuli loppumatkasta siis noin minuutin verran. Todella hieno purjehduspäivä.

 

Vastaa