Valitusosoite ja turha toivo

Sain taas sunnuntaina nukkua pitkään ja keitellä kahvia rauhassa, yksinpurjehduksen etuja. Päivä oli kaunis, mutta tuuli taas väärästä suunnasta. Mihin voi valittaa siitä, että sunnuntaina tuulee aina etelästä? Onko oikea paikka Trafi, Ilmatieteenlaitos vai kirkko?

Miksi aina pitää olla vastatuuli? Perjantainakin piti luovia koko matka.

20140831_111118

Virkavalta kävi jälleen aamupäivällä Röytässä. Edellisenä iltanahan heidät oli syötetty saaressa hyvin. Maakuopassa muhinut rosvopaisti oli maistunut poliiseille.

20140831_115546

Kävin seuran pursimajalla kuittaamassa vieraskirjan ja totesin, että tuuleen ei taida olla tulossa muutosta. Se näytti olevan S 2 – 3 m/s eli liian heikko luovittavaksi. Kone käyntiin ja köydet irti.

Pekka oli taas Virpiniemen rannalla vilkuttamassa. Tein lipputervehdyksen.

VHF:stä kuului mielenkiintoinen tiedote. Eräältä saarelta Oulun edustalla oli edellispäivänä lähtenyt uimaan koira, jota ei ollut myöhemmin löytynyt. En tiedä kuka tiedotteen antoi, viranomainen vai yksittäinen veneilijä. On mahdollista että se sanottiin tiedotteen alussa, mutta meni minulta ohi. Joka tapauksessa VHF-liikenteen säännöt ovat melko jyrkät, eivätkä mahdollisesti salli tuollaista liikennettä. Viesti oli kuitenkin tarkoituksenmukainen enkä usko sen häirinneen muuta liikennettä. Toivottavasti koira pääsee takaisin kotiin.

20140831_154543

Elättelin pientä toivoa, että Kellon merellä ei olisi ihan vastatuuli ja pääsisin purjehtimaan. Turha toivo. Siellä ei tuullut kuin 1 – 2 m/s. Oulun edustalla tuuli vielä vähemmän. Oulun regattaan osallistuneet purjeveneet näyttivät kelluvan Kolmikulman tienoilla paikallaan.

Vastaa