Panoraamasaunassa palelee

14.7.2015 Sandskär – Stora Trutskär (20 mpk)

Tiistaina lähdimme ulkosaarilta kohti Kalixia, S/Y Mamarosa ja M/Y Christina yhdessä.

20150714_105329

Alkumatkasta keikutti sen verran, että kannen alla viihtynyt Ida tuli huonovointiseksi.

Satamasta ulospäästyämme avasimme genoan ja sammutimme moottorin. Se riitti tuomaan mukavan matkavauhdin. Tuuli kuitenkin heikkeni ja nostimme myös ison. Kohta tuuli loppui kokonaan ja oli tyytyminen koneistukseen.

Perillä määränpäässä meitä odotti sovitusti M/S Jolina II ja seurakaverimme Jari. Häneltä saimme täydennystä muonavarastoon. Oivariini kun oli lähes lopussa.

20150714_151818

Stora Trutskär on Kalix Segel- och Motorbåtssällskapin (KSMS) saaritukikohta. Sen pihalla oli lapsille keinuja, hiekkalaatikko ja leikkimökki. Emil ja Ida touhusivat kahdestaan. Otto löysi pursimajan takaa pari pientä jalkapallomaalia ja viihtyi pallottelemassa.

20150714_155751

Miehistömme kävi uimassa. He halusivat nimenomaan pelastusliiviuinnille veneen perästä. Olimme ottaneet heidän vanhat liivit reissuun mukaan tätä tarkoitusta varten. Ei tarvitse käyttöliivejä kastella.

20150714_191603

Lämmitimme Jarin ja Joukon kanssa saunan. Edelliset saunojat olivat päästäneet sen sammumaan. Saunasta oli todella hienot näkymät. Valitettavasti ne häipyivät jo yhden löylykauhallisen huurtaessa ikkunan. Sitkeästä yrittämisestä huolimatta emme saaneet saunaa lämpimäksi. Laaja ikkunapinta jäähdytti tilaa ja lattia oli niin harva, että varpaita paleli.

20150715_003707_LLS

Oli niin mukava viettää iltaa seurakavereiden kanssa, että meni myöhäiseen. Chef Lotina valmisti Christinan pentterissä koko porukalle herkullisen chorizopastan.

Vastaa