Tortillakestit ja chorizopasta

IMG_8205Eilen järjestimme hellepäivän tortillakestit. Söimme kaiken kylmänä ja kylläpä maistui! Jauhelihankin olin paistanut jo edellisenä päivänä eikä sitäkään lämmitetty. Lapsille tarjolla lihatäytteeksi oli kylmiä nakkeja ja halukaiden lätyt voideltiin cheddarjuustokastikkeen sijaan ketsupilla. Taustamusiikkina festeillämme soi DJ Yarin pikkusiskoni häihin tekemä biisilista josta myös ruotsalaiset kanssaveneilijät pääsivät nauttimaan. Aterialta jääneen mausteisen jauhelihan pyöräytin lopun cheddarkastikkeen ja ranskankerman kanssa dipiksi jota nachojen kera yöpalana nautimme.

Ja kun tuoretavaraa vielä kaapeista rastapaprikan ja virtuoosin verran löytyi niin tänään syötiin sitten tämmönen pasta.

IMG_8375

Båtskärnesin Chorizopasta

Pastaa
Chorizoa
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
2-3 valkosipulinkynttä
2 uutta sipulia varsineen
Purkki chili & paprika virtuoosia (maustettu ruoanlaittofraiche)
Mustapippuria, paprikaa, oreganoa

Piliko kaikki paitsi pasta. Pistä pasta tulille. Heitä pannulle chorizot. Kun rasva alakaa tiristä pannulle niin heitä sekkaan paprikat pehemeneen. Jonku minuutin päästä valakolööki. Kato ettei oo liian kuuma ettei systeemit käryä. Sitten sipulit. Pari minuuttia. Minimilämmölle ja about purkillinen virtuoosia joukkoon. Mausta mustapippurilla ja paprikalla. Nosta kypsä pasta tarjoiluastiaan ja raasta päälle parmesaania. Sitten soosi ja soosin päälle oreganoa. Valamis!

Osu ja uppos! Ajattelin ensin laittaa mukkaan myös tuoretta chiliä, mutta en sitä ruokakaapista löytänyt. Turhaan etsin – ihan hikipäissään tätäkin syötiin. Kiitos Espanjasta tuliaisiksi saadusta makkarasta! ”Kyllä syödessä pitää hiki tulla”, tuumasi kipparikin.

1 thought on “Tortillakestit ja chorizopasta

  1. Päivitysilmoitus: Panoraamasaunassa palelee | S/Y Mamarosa

Vastaa