Haaveilija, pelimies ja kumpparikaverit

2.7.2016

20160702_133139Lauantaina Ida oli ehtinyt sopia Aleksin kanssa treffit jo ennen kuin päällystö sai kunnolla silmänsä auki. Neiti hoputti aamupalaa pöytään ja kurkki merelle. Aleksin saavuttua katosivat kaverukset omiin touhuihinsa. Muutaman kerran he ovat toisensa talven aikana tavanneet, mutta yhteisiä saaripuuhia oli selvästi odotettu.

20160702_124711

Otto pääsi pitkästä aikaa kalastamaan ja narrasi eväkkäitä niin virvelillä, pilkillä kuin haavillakin. Patongin murut toimivat hyvänä houkuttimena ja poika sai napattua haavilla seipin. Valitettavasti ei ollut ruokakala, mutta se ei kalamiehen ylpeyttä saalistaan hälventänyt. Kala ku kala.

20160702_114744

Emil viihtyi pitkin päivää pelikorttien parissa ja houkutteli meitä muita vuoron perään pussihousua pelaamaan. Kesken ruokailun pelimies havahtui siihen tosiasiaan, että hänen syntymäpäiväänsä on tasan kaksi viikkoa. Aikaisemmista vuosista poiketen taidamme viettää syntymäpäivät tänä vuonna maissa.

Olimme lauantaina lähdössä lämmittämään saunaa kun huomasimme saareen saapuvan samaisen helsinkiläisen veneen, jolle Oton kummisetä Kai oli tiedustellut saaren paikkatilannetta edellisenä päivänä. Kävimme ottamassa heidän köydet vastaan, toivotimme tervetulleeksi saareen ja myöhemmin saunaan.

20160702_193721

Muksuja eivät kylpyhommat kiinnostaneet ja pääsimme löylyttelemään ihan kahdestaan. Kylläpä oli mahtava fiilis nautiskella Perämeren parhaista löylyistä pitkän talven jälkeen! Saunavieraatkin kävivät vielä vuoronsa päälle kiittelemässä meitä hyvästä löylyistä.

IMG_7379

Lauantain ruokateemana oli savulohi – sattui olemaan lähtiessä tarjouksessa. Lounaana tarjoilin savulohipestopastaa, jonka resepti on maailman yksinkertaisin – mikäli ostaa kalan valmiiksi savustettuna. Keitetyn spagetin joukkoon sekoitetaan pestoa oman maun mukaan ja asetellaan pala savulohta päälle. Siihen vielä hieman parmesaania niin kylläpä vaan on hyvää! Ja tietty kylmää rieslinkiä.

Idean pastaan sain Hailuodosta kotoisin olevalta ystävältämme Minnalta. Hän ehdotti kokeilemaan myös seuraavanlaista versiota:

Pastan kiehuessa: 250-300g hyvää (eli luotolaista tai itse savustettua) lämminsavulohta paloitellaan sormin kulhoon. Lisätään:
1/2 dl (lehti)persiljaa
3/4 dl oliiviöljyä
1 (luomu) sitruuna mehu + raastettu kuori
3 rkl kapriksia, niitä pieniä

Keitä pasta ja heitä aineksista tehty sekoitus päälle. Rouhaise vielä mustapippuria päälle ja pikkasen parmesania niskaan. Valmista vartissa. Vois lisätä myös kevätsipulia tai vähän vihreetä keitettyä parsaa, mut tosi hyvä pikaruoka noinkin.

Oheen lasillinen hyvää rieslinkiä

Illalla saimme vielä mieluisia vieraita kun s/y Penelopen pariskunta saapui viinilasilliselle sitlooraamme. Kausi on nyt avattu ja kesä on vihdoin täällä!

2 thoughts on “Haaveilija, pelimies ja kumpparikaverit

  1. Päivitysilmoitus: Kauppakierros ja nörttikaveri - S/Y Mamarosa

  2. Päivitysilmoitus: Ruotsalaisittain ja jatkoajalle - S/Y Mamarosa

Vastaa