Tuiralainen kosto ja pizzeria

1.8.2016 Klubbviken, Luleå – Gårdsviken, Kalix

Vähän harmitti, kun myöhästyin illalla saunavuorolta, joka oli klo 16-18. Jännästi järjestetty, sillä saunavuoron jälkeen ei päässyt enää suihkuunkaan.

Aamulla olin asiasta vielä sen verran tuohtunut, että en lähtenyt edes suihkuun niiden avauduttua. Vähän sellainen tuiralainen kosto siis.

Maanantaina ilmassa oli selkeästi elokuuta ja vähän maanantaitakin.

IMG_7517

Tuuli oli S 7-10 m/s. Avasimme genoan heti satama-altaan ulkopuolella. Pelkällä keulapurjeella surffailimme 7-8 solmun vauhtia. Tosi hyvä meninki.

IMG_7503

Miehistö nukkui pitkään ja heräili vasta matkalla.

Perillä Gårdsvikenissä meitä oli laiturilla vastassa Juhani, paikallinen veneilytuttu vuosien takaa.

IMG_7555

Chef Lotinan pentterissä alkoi pizzauunin lämmitys heti kiinnittymisen jälkeen ja miehistö jätti tilauksia.

Juhani kertoi, että Töre Båttklubbenilla on iso suunnitelma saaritukikohdan kehittämiseksi. Seuran omarahoitusosuutta vastaan kuntakin on luvannut lähteä mukaan, mutta suurin osa tulossa EU:lta. Tarkoituksena on muuttaa satama esteettömäksi. Laiturit, polut, piha ja vähän muutakin on tarkoitus remontoida perinpohjaisesti. Juhanin mukaan tällä hetkellä näyttää siltä, että hanke on toteutumassa 90 prosentin varmuudella.

Nykyisestä satamasta ja kivenheiton päässä sijaitsevasta Kohamnista saa hyvän käsityksen alkukesästä saarella käyneen dronekuvaajan videopätkästä. Hieno on paikka nytkin.

Otimme kunnon löylyt Perämeren Ruotsin puolen parhaassa saunassa. Paikalliseen tyyliin loikimme uimaan ihan au naturel. Volttejakin teimme. Kristiina vakuutti olevansa miehestään edelleen ihan ylpeä.

Vastaa