Juhannustaikoja

Juhannusaaton aamu alkoi kotona ankaralla pakkaamisella. Niin sanottu pysyvä varustus täytyi viedä veneeseen. Lisäksi epävirallisena tavoitteena oli, että lauantaina lähdemme merelle. Vuorokauden reissua varten oli siis pakattava myös muona ynnä muu tarpeellinen.

20140620_135551

Iltapäivä paatilla kului puunaamisen ja järjestelyn merkeissä. Lisäksi noudin autolastillisen purjeita ja patjoja Martinniemestä suvun kesäpaikasta. Eilisen veneenlaskun jälkeen hain sieltä jo puolet säilytyksessä olleista tavaroista.

Hietasaaren linnustolla on ilmeisesti jotain Mamarosaa vastaan. Sen lisäksi, että harakka sotki kannen, pikkulinnut sotkivat sisätilat. Syysaskareitten yhteydessä löysin pilssistä linnun ja vähän joka pinnalta sen jätöksiä. Tänään peräpunkalta löytyi kuollut talitintti ja sen tekemä sotku. Tarvittiin melkoisia juhannustaikoja, että vene saatiin siistiksi.

Rankan päivän jälkeen pääsimme nautiskelemaan anopin kyökin ja apen juuri muuratun grillin herkuilla. Vatsat täynnä palasimme alukselle yöpuulle. On kätevä jatkaa aamulla uurastusta.

Vastaa