Sääikkuna ja täpinä

3.8.2016 Uleninranta, Kemi

Se pieni mahdollisuus päästä jatkamaan matkaa ei toteutunut. Tuuli oli S 6-10 m/s ja ukkonen jyrisi pitkin päivää.

IMG_7610

Satamapäivä ei itseasiassa harmittanut meitä ollenkaan. Edellisenä päivänä olimme liikkuneet yli 50 meripeninkulmaa, joten lepopäivä tuli ihan tarpeeseen.

IMG_7645

Söimme hitaan brunssin ja lojuimme kannen alla pitkälle iltapäivään.

IMG_7615

Sadetutka lupasi meille kauppareissun verran kuivaa. Kävimme hakemassa tuoretta leipää ja lihaa. Mukaan tarttui myös pari Pokémonia.

IMG_7649

Chef Lotinan pentteri tarjoili illalliseksi lammasta yrttiperunoilla.

4.8.2016 Uleninranta, Kemi – Iin Röyttä

Ukkoset olivat kaikonneet – ainakin enimmät. Aamupäiväksi oli luvattu vielä S 8 m/s ja sitä se olikin. Odottelimme tuulen kevenemistä ja laitoimme rauhassa venettä merenkulkumoodiin.

IMG_7682

Gastimme Otto lähti jatkamaan matkaa maata pitkin kun mummu kävi kyläilemässä aamulla. Piti päästä Pokémon-jahtiin.

IMG_7693

Juuri kun olimme lähdössä satamasta, sisään ajoi torniolainen S/Y Ultima Thule. Vene teki muutama vuosi sitten varsin hienon perhepurjehduksen, josta voi lukea heidän blogista. Tulijat kyselivät suuntaamme ja varoittelivat Ajoksen edustalla olevan melkoinen maininki. Kyllä, sitä vähän odottelimmekin, sillä siihen nousee etelätuulella melkoinen aallokko. Nyt aallonkorkeus oli noin 1,5 metriä. Itseasiassa odotin aallokon olevan vielä vähän pahempi eli siinä mielessä ihan positiivinen yllätys.

IMG_7730

Tiurasta lähestyessä maininki alkoi vähitellen pienentyä ja vähän myöhemmin tilttasi tuulikin – ihan niin kuin oli ennustettu. Sen sijaan etelästä lähestyi melko tumma pilvimassa. Sadetutka kertoi, että päälle nousee hyvää vauhtia reilun Hailuodon kokoinen ukkosrintama. Muuta ei oikeastaan ollut tehtävissä kuin ajaa läpi.

IMG_7732

Rintama nosti tuulta ja pyöritti sitä vähän joka suuntaan. Lopulta tuulen voimakkuus jäi kuitenkin reiluun kymppiin ja vettäkään ei tullut kuin loppuvaiheessa hiukan.

Rintaman jälkeen meitä helli loppumatkan kevyt maatuuli josta saimme genoalla hiukan apua moottorillekin.

13920980_10154556528598081_6264246737685216855_n

Kristiina oli aivan täpinöissään kun saavuimme Röyttään. Hän oli jotenkin aivan fiiliksissä siitä, että pääsi pitkän reissun jälkeen lempisaareensa. Olihan tuo kieltämättä tunnelma kohdallaan.

Chef Lotinan pentteri tarjoili vielä iltapalaksi tortellini con carne.

Pimeän tultua satamaan saapui vielä kaksi ruotsalaista moottorivenettä, jotka kävin ottamassa vastaan ja toivottamassa tervetulleeksi.

1 thought on “Sääikkuna ja täpinä

  1. Päivitysilmoitus: Suuri päivä, ughhhjjjjjjkkkponnut ja vain yhdet - S/Y Mamarosa

Vastaa