Ahdas nimipäivä

Otto vaihtoi torstaiaamuna alusta ja liittyi Gårdsvikenissä S/Y Saran miehistöön. Päätimme suunnata vielä takaisin etelämmäs Luulajan saaristoon.

20140724_112750(0)

Helle jatkui edelleen, samoin heikot tuulet. Purjehtimiseen ei siis ollut vieläkään mahdollisuutta.

20140724_184316

Kiinnitimme Hindersönin Björkögärdsvikenin ahtaaseen satamaan iltapäivällä. Veneiden kiinnitystä piti säätää tovi, että ne saatiin asettumaan paikoilleen turvallisesti. Maamöljä on tosi korkea ja pystypalkituksen vuoksi fendarit on hankala saada pysymään paikallaan. Poijuja ei ole ja ankkureita ei ahtaaseen altaaseen oikein voi heittää. On satamassa toki matalampikin laituri, mutta siinä ei ollut tilaa. Möljän kylkeen oli lisäksi pysäköity vesiskootteri siten, että se esti veneiden kiinnittämisen mahdollisimman hyvin.

20140724_200110

Kuulemiemme kehujen pohjalta päädyimme päivälliselle läheiseen ravintolaan. Ruoka oli erinomaista. Sen sijaan lapsiasiakkaiden huomioimisessa oli kummallinen aukko. Lasten listaa ei ollut. Tiedustelin mahdollisia lasten ruokia. Henkilökunta kertoi lapsille olevan tarjolla hampurilaista ja lihapullia, mikä ilahdutti pikkugasteja kovasti. Pöytään heille tuli tosi muhkeat lautaselliset, nimittäin aikuisten kokoa. À la cartelta löytyvät annokset olivat keittiön bravuureja ja hinta sen mukainen. Lasten annokset olivat siis noin tuplahintaisia aikuisten päivän listalta valitsemiin verrattuna. Ei mikään perheravintola siis.

20140724_194831

Ida halusi käydä kävelyllä saaren toisella puolella. Sieltä löysimme museoidun vanhan hyljeveneen.

20140724hauet

Emppu ja Otto kalastelivat rantakivillä ja Empun uistimella nousi kaksi haukea. Pojat kypsensivät saaliin grillissä ja tarjosivat koko seurueelle.

20140724_212557

Kristiinan nimipäivän kunniaksi Mamarosa sai juhlaliputuksen ja möljän pöydälle katettiin voileipäkakku skumpan kera.

Koko laivue sai sataman saunasta hyvät löylyt. Kyseinen sauna vaikutti olevan tosi suosittu, sillä varauksia oli pitkälle yöhön asti.

3 thoughts on “Ahdas nimipäivä

 1. Tarja

  Me mentiin viime kesänä sisälaituriin. Oli sen verran hikeä puskeva seikkailu että ajateltiin tänä vuonna mennä juurikin tohon saunan viereen. Mutta hyvä tietää että kiinnitys on hankala. Meidän pikku veneellä voi olla vielä haastavampaa. No, elokuussa on tod.näk. joka paikassa väljempää.

  Vastaa
  1. KristiinaKristiina

   Siinä oli kyllä matalampiki laituri johon ois ollu hyvä ja helppo kiinnittyä, mutta se oli täynnä. Elokuussa tosiaan varmaan väljempää. Löylyt oli hyvät! Ja niitä haukia kannattaa narrata – tuli tosi hyvää ku suolattiin ja foliossa hiilloksella paistettiin.

   Vastaa
 2. Päivitysilmoitus: Rakkaudesta voileipäkakkuihin | S/Y Mamarosa

Vastaa