Nostalgiaa polulla

La 22.7.2017 Iin Röyttä

Lauantai oli Röytässä aktiivinen päivä.

Haukiputaan Pursiseura valmisteli paikkoja Elojuhlia varten. Elokuun ensimmäisenä lauantaina pidettävän juhlan järjestäjävuoro on tänä vuonna heillä.

Röytän satamasta on löytynyt vielä yksi vanha laiturin ankkuripaino. Sen kohdalla veden syvyys on vain noin 1,5 metriä eli se aiheuttaa purjeveneille vaaran. Sataman kylteissä tuolle alueelle luvataan kahden metrin syvyys. Joukko aktiiveja selvitti painon nostamista.

Olin soitellut Jarin ja Joukon kanssa viikolla. Meillä oli aikeissa pitää pienet talkoot Oulun Purjehdusseuran majalla. Toimme mukana kotoa hiukan metsätyövarusteita ja puutarhatyökaluja. Iin Röytän toimijoilta saimme lainaan lisää välineitä.

S/Y Mollyn väki tuli myös innokkaana mukaan.

Kaadoimme tontin laidalta puita maapohjan kuivaamiseksi ja hyttysten ehkäisemiseksi.

Raivasimme satamasta pursimajalla johtavan vanhan polun, joka oli jo kasvanut umpeen. Nyt polku on kuljettavassa kunnossa. Annoimme sille nimeksi Nostalgiapolku.

Minä kävin pikaisesti heittämässä talviturkin. Roikasin uimaportailta sekaan, niin oli raikkaampi lähteä ruokatauolle.

Chef Lotina kokkaili Messin kesäkeittiöllä ja valmisti talkooporukalle herkullisen lasagnen.

Illansuussa otimme kunnon löylyt majan saunassa.

Seuramme lipun alla purjehtiva kookas moottorivene saapui illalla. He ottivat saareen yhteyttä ja tiedustelivat, löytyykö heille tilaa. Lisäksi he tarvitsivat kansimiehen. Hyppäsin purkkarilaiturin nokasta kannelle ja teimme kipparin kanssa suunnitelman kiinnittymisestä. Kun sain kaiken kiinnittymistä varten valmiiksi, hän töijasi paaran kyljen moottorivenelaiturin päähän. Kaikki meni hyvin.

Kaakosta lähestyi saderintama. Päätimme kokoontua muutaman veneen porukalla pitämänä sadetta Messiin. Rintama meni kuitenkin pääosin ohi ja vettä tuli niin vähän, ettei se haitannut nuotiolla istumista.

Olipa kiva ilta.

Vastaa