Ennen oli ennen

Viikolla kävimme Kristiinan kanssa vierailemassa Idan eli Kirpun partioleirissä Inarissa. Samalla reissulla pyörähdimme Jäämeren rannalla. Kiertelimme Varangin vuonon pohjoisrannan kalastajakyliä. Luonto on karua, mutta kaunista. Pilvet olivat sen verran matalalla, että ajoimme autolla niiden läpi. Vuoreijan saarelle menimme 88 metriä meren pinnan alapuolella käyvää ja 2890 metriä pitkää tunnelia pitkin. Saarelta löytyi eräänlainen maailmanlopun kylä, 8-sakaraiseen tähtimuotoon rakennettu linna sekä noitavainojen uhreja kunnioittava museo. Todella vaikuttava paikka.

Pe 4.8.2017 Veneilykeskus, Oulu – Iin Röyttä (20 mpk) • reitti kartalla

Ida oli saatu kotiin ja pääsimme pitkästä aikaa täydellä miehistöllä liikkeelle. Valitettavasti tuulta oli kovin vähän ja se vähäinenkin vastaista. Liikkuminen tapahtui siis koneistamalla.

Sudenväylän ruoppaaminen oli aloitettu. Tosin paikan ohittaessamme proomulla lopeteltiin juuri töitä tältä viikolta. Hieno juttu, että väylä saadaan viimeinkin turvallisemmaksi. Minäkin olen siitä joskus kirjoittanut.

Miehistömme pulahti perillä uimaan.

Röytän laiturit tulivat perjantain aikana melko täyteen. Lauantaina olivat nimittäin tiedossa perinteiset Elojuhlat, jotka yleensä vetävät saareen kovasti väkeä. Kemistäkin oli tullut useampi purjevene. Tapasin niiden väkeä seuramme saunalla. Siellä olikin hauska meininki, kun koolla oli vanhan liiton purjehtijoita laajemmalta alueelta. Jutut olivat sitä luokkaa. Ennen olivat olleet reissut hurjia.

Vastaa