Suunnitellen ja leppoisasti

Su 6.8.2017 Iin Röyttä – Veneilykeskus, Oulu (20 mpk) • reitti kartalla

Röytän laiturit alkoivat tyhjentyä Elojuhlan jälkeisenä aamuna, kun Mamarosassa vasta syötiin aamiaista. Kävin vielä seuran majalla kirjaamassa käyntimme vieraskirjaan.

Lähtiessä tuuli oli laiturin suuntainen NE 7 m/s. Olimme kiinnittyneenä lähelle rantaa. Lähtö piti suunnitella tarkasti, ettei tuuli pääse painamaan Mamarosaa kiviä vasten. Jouni piteli meitä köydellä tuulen yläpuolella olevasta veneestä sen aikaa, että Kristiina oli irrottanut poijuköyden. Sitten Jouni päästi köyden, Kristiina veti sen sisään, minä löysäsin peräköyden ja laitoin kaasua. Hienosti meni.

Lapset touhuilivat sisällä melkein koko kotimatkan.

Saimme purjehtia idänpuoleisilla tuulilla. Päädyimme ajelemaan vaivattomasti eli pelkällä genoalla. Osalle matkaa se oli aivan riittävä, mutta välillä tuuli kävi melko keveänä. Matkanteko kuitenkin oli leppoisaa ja mukavaa. Maatuulet kun eivät nosta aallokkoa.

 

Vastaa