Lippu ja linssi

Tiistai 3.7.2018 Ettans, Luleå – Likskär, Luleå (7 mpk) • reitti kartalla

Hyvästelimme Kaitsun, joka lähti julkisilla kotia kohti. Oli tosi hienoa saada osaava kaveri siirtopurjehdukselle ja tässä tapauksessa kaupanpäälle tuli vielä mitä parhainta seuraa. Harmi, ettei Kaitsu ehtinyt jäämään pitemmäksi aikaa. Vielä isot kiitokset kaimalle.

Oton ja Emilin kanssa pyörähdimme hankintamatkan kaupungille. Hankinnassa oli lomavaatetusta, punaviiniä ja jäätelöä. Ostokset hoituvat aika nopeasti – olimmehan liikkeellä ilman naispuhujia.

Rantatorilla valmistauduttiin Ruotsi-Sveitsi -otteluun.

Lähtö hiukan jännitti. Ettansin aisapaikat olivat vähän hankalat ja meidän piti käydä tankkaamassa dieseliä moottorointivoittoisen ylityksen vuoksi. Venenaapurimme kotisatamasta tarjoutui auttamaan ja kaikki sujui hyvin.

Reilun tunnin siirtymä meni koneistamalla vastatuuleen.

Oli niin kuuma, että päätimme poikien kanssa heti kiinnittymisen jälkeen hypätä uimaan veneen perätasolta. Siitäkin huolimatta, että usein mietin, moniko laskee käymäläjätteet näihin satama-altaisiin.

Viereisen ruotsilaisen moottoriveneen kannelle kikkaili bikineissään sellainen kipparin seuralainen, jota ei voinut olla huomaamatta. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Hän tarkisti, että ripset ovat hyvin ja otti selfien. Kuvan tarkistaminen ilmeisesti paljasti, että linssi oli likainen. Sujuvasti hän nappasi kiinni perälipusta ja hinkkasi linssiä sillä. Minulla teki pahaa sekä lipun että linssin puolesta.

Laivaväylää pitkin Liksärin ohitti purjelaiva, jota sataman väki kertyi ihailemaan ja kuvaamaan. Kyseessä oli Ruotsin merivoimien koulutusalus HMS Falken.

Katoimme poikien kanssa pöydän sitlooraan ja teimme ison kasan hotdogeja. Hyvin maistuivat.

Ilta laskeutui Likskäriin rauhallisena ja kauniina.

Vastaa