Ihmiskattilan pesu

Maanantai 9.7.2018 Kallaxön, Luleå

Aamu valkeni pilvettömänä. Heräsin itsekseni ja keittelin aamukahvit ennen muiden heräämistä. Kylläpä olikin lämmin jo heti aamusta! Kaitsun herättyä lähdimme kahdestaan testaamaan kumpparia. Oli minulle ensimmäinen kerta. Vähän jänskätti, mutta hyvin selvisin.

Kumppariajelun jälkeen päätimme Kaitsun kanssa pestä paljun. Vesi ei ollut edellisenä iltana vaikuttanut kovinkaan puhtaalta ja tarkoitus olisi tänään nauttia paljusta oikein urakalla. Hommiin siis! Saunan pukuhuoneen hyllyltä löysimme juuriharjan ja pesuainetta. Vesi pois, hiekat pois, useita huuhteluita ja koko komeuden kuuraaminen harjan kanssa. Priimaahan se taas pukkas ja urakan jälkeen palju oli kuin uusi. Vesi ja tulet. Pian lilluttaisiin.

Paljuveden lämpenemistä odotellessa paistoimme kodassa makkaraa ja edellisenä iltana Kain nostamat ahvenet. Että itsekalastettu, tuore kala osaakin olla hyvää!

Loppupäivä ja ilta pyhitettiin saunomiselle, uimiselle, paljuilulle ja vesiaktiviteeteille.

Välillä lapset kävivät syömässä heidän tämän kesän suosikkia, Mamas pulver köt pannaa.

Helle helli meitä vielä myöhään  illasta. Tällaisista lomapäivistä sitä talvella unelmoi. Tuntee todella olevansa lomalla.

Vastaa