Herkut ja varjo

Torstai 12.7.2018 Likskär, Luleå

Olimme suunnitelleet Gårdsvikeniin siirtymistä joko torstaille tai perjantaille. Aamulla Kain avattua luukut hän huomasi yöllä ylittäneiden ystävien Teron ja Maaritin saapuneen satamaan. Tilanne oli sillä selvä – tänään ei siirryttäisi vielä mihinkään.

S/Y Valkonokan väen toivottua hieman lyhyeksi jääneistä yöunista siirsimme heidän veneensä viereemme vapautuneelle paikalla. Aurinko porotti pilvettömältä taivaalta. Tero onnistui rakentamaan sitlooraan varjon jonka alle olikin hyvä kasata herkkupöytä ja juhlistaa heidän lomapurjehduksen alkamistaan. Huolellisen herkuttelun päätteeksi jalkauduimme porukalla hakemaan saaressa sijaitsevan geokätkön. Aika hyvin oli piilotettu, mutta löytyi.

Saunavuoron saimme vasta valitettavan myöhään, mutta saimmepahan saunoa oikeasti ihan keskenämme. Eikä sillä näin lomalla ole juurikaan väliä. Koko miehistö valvoo kuitenkin myöhään. Maisemat saunan ikkunasta olivat upeat.

Ja joka välissä uitiin. Tietysti.

Vastaa