Autiota hiekkarantaa ja jäätelökesä

Hollantilaisen S/Y De Blauwe Vinvisin kippari Gerke kyseli vielä sunnuntaina kohdevinkkejä matkalle rannikkoa alaspäin. Erityisesti häntä askarrutti Raahen ja Kalajoen väli, jonka hän oli huomannut kartassa melko autioksi. Hän kertoi haluavansa tehdä lyhyitä päivämatkoja ja siksi satama pitäisi löytyä parinkymmenen meripeninkulman välein. Maakallasta tietenkin hänelle paljon kerroin, mutta enpä juuri muita kohteita osannut suositella.

20140706_155526

Lähdimme vasta iltapäivällä liikkeelle. Nostimme jo satamassa genaakkeripussin keulakannelle, mutta aika vähän sille tai muillekaan purjeille oli kevyen tuulen vuoksi käyttöä.

20140706_175136

Ajoimme koneella Santapankille, autiolle hiekkarannalle. Sieltä suuntasimme laivaväylää pitkin Maijan väylään kautta oikaisten Ouluun. Löyhän mutkassa alkoi tuntua tuultakin sen verran, että nostimme genaakkerin. Sillä pääsimme liki Kolmikulmaan saakka, vauhti tosin ei ollut kovin huikea. Mutta eipä meilläkään ollut kiire minnekään.

20140706_180617

Kotiin emme malttaneet lähteä, vaan ajoimme Meritullin vierassatamaan Oulun keskustaan. Siitä Kristiinalla olisi lyhyt matka aamulla töihin. Iltapalaksi oli tarjolla jäätelöä.

20140706_213141

Vastaa