Pitkästä aikaa pohjoiskaijalla

Vaikka sunnuntaina palasimme pitemmältä reissulta, niin jo alkuviikosta ryhdyimme seuraamaan tulevan viikonlopun sääennustuksia. Vielä keskiviikkona näytti siltä, että tiedossa on sateita ja vähän liian rivakkaa tuulta lasten kanssa liikkumista ajatellen. Torstaina ennusteet alkoivat kuitenkin muuttua.

phoneshot

Pääsimme perjantaina puolikuuden aikoihin lähtemään Iin Röyttää kohti. Puolipilvistä, aluksi tuuli NW 5 – 6 m/s, loppumatkasta enää 2 – 3 m/s. Eli vastatuulta. Ajelimme sitten moottorilla ja genoalla.

20130816_213804Jotenkuten arkirytmiin saadut lapset jaksoivat valvoa perille pääsyyn asti. Emme kiinnittäneet venettä niinsanottuun purjevenelaituriin vaan pohjoiskaijan koilliskulmaan. Lauantaille oli nimittäin tiedossa rivakkaa etelätuulta ja sille tuulelle tämä paikka oli hyvä.

20130816_231322_LLSEmme olleet nähneet seurakaveriamme Jaria vähään aikaan, joten illanistujaisethan siitä kehkeytyivät. Myös seurakaveri Olli istahti illanpäälle Mamarosan sitlooraan. Ilta vierähti hienoja vene- ja eräreissuja muistellen.

Vastaa