Kylmäsavuporojuustokeitto ja keihäs

Perjantaina nautimme sitloorassa juustoja ja viiniä. Seura oli hyvää ja harvinaista. Jutustelua olisi voinut jatkaa vaikka aamuun saakka, mutta eihän se semmoinen onnistu kuin korkeintaan aikuisten reissuilla.

WP_002512Nautimme lauantaina hieman normaalia raskaamman aamiaisen. Pieniä bratwursteja kokojyväsinapilla, valkoisia papuja tomaattikastikkeella, täysjyväpaahtista paprikalla ja munalla. Osu ja upposi.

20130817_153851

20130817_160348Kävimme saunomassa seuran saunalla ja muksut saivat jälleen kiuasmakkaraa syödäkseen. Saunalta tullessamme pysähdyimme lampaiden luo. Itseasiassa Otto oli käynyt myös aiemmin päivällä niitä syöttämässä.

Tuulee. Ensimmäinen rehellinen syyskeli tälle kesälle.Iltapäivästä alkoi tuuli voimistua. Lisäksi sadetutkat kertoivat vettä satavaksi koko illan. Viritimme kuomun sitlooran ylle ja seurasimme sen suojista MM-kisojen keihäsfinaalia.

Olin ajatellut laittaa päivälliseksi thaimaalaista rapukastiketta ja riisiä, mutta keli muutti ruokasuunnitelmat täysin. Iltapäivästä vettä satoi kuin aisaa ja tuulimittarin viisari näytti 15-17 m/s. Tilanne vaati kuumaa ja lämmittävää keittoa. Kuivamuonakaapista kaivoin sveitsiläistä juustokeittoa ja jääkaapista pussin kylmäsavuporolastuja. Eiliseltä oli jäänyt vielä maalaispatonkia. Siinäpä ne pääinekset sitten olivatkin kasassa. Eli kaappeja tyhjentävällä reseptillä mentiin, jossa ns. oikea kokkaus jätettiin väliin.

20130817_172232

Kylymäsavuporojuustokeitto

Pussijuustokeittoa
Kylmäsavuporoa

Keitä soppa ohojeen mukkaan. Kun on valamista niin heitä kylymäsavuporohärpäkkeet sekkaan. Mausta oman maun mukkaan. Ite kaajoin joukkoon pullon pohojat Jallusta, silippusin persiljaa ja ruohosipulia ja rouhasin vähän mustapippuria. Sen verran laihalta näytti soppa että vielä Aurajuustoköntillä sitä saostin. Maalaispatonkia kylykeen ja se oli siinä.

Illan pimennyttyä saareen saapui rivakassa tuulessa purjehdusseuramme entinen kommodori. Kävimme auttamassa töijauksessa ja perinteen mukaisesti meidät kutsuttiin alukseen landareille.

Vielä illan päätteeksi istahdimme Jarin kanssa Mamarosan sitlooraan kuuntelemaan kotimaisen kevyen musiikin sanoitusten helmiä ja aivopieruja.  Käsittämättömän hienoja sanoituksia löytyy esimerkiksi Juicelta ja Göstalta. Sen sijaan vallan toisenlaisia ovat pari päivää sitten julkaistun kappaleen ajatus siitä että naiset ja junat ovat luotuja kulkemaan ja muutaman vuoden takainen riimittely enkeleistä ja rinkeleistä.

2 vastausta artikkeliin ”Kylmäsavuporojuustokeitto ja keihäs

  1. Katja

    Pakko kommentoida tuota Jennin biisiä, että itsekin ensin ihmettelin sanoituksia, mutta kun kuulin sen uudemman kerran ollessani juoksulenkillä yksikseni kauniissa raittiissa ilmassa, kolahti se ihan mukavasti. Sillä hetkellä tämä nainen oli ainakin luotu kulkemaan ja nautti siitä 🙂

    Vastaa
  2. Päivitysilmoitus: Asuntovene ja Ritari Ässä | S/Y Mamarosa

Vastaa