Vanhat hammasharjat ja isot tulet

20130831_113916Lauantaina Mamarosan päällystö ja miehistö suuntaisivat skuttaan. Metsäretken ensisijaisena tavoitteena oli tietenkin päästä syömään eväitä. Toissijainen tavoitekin täyttyi eli löysimme jälleen kanttarelleja. Chef Lotina loihtinee niistä jotakin herkullista.

20130831_150851Joskus lapset voi onnistua houkuttelemaan vaikka minkälaiseen puuhaan, kun sen saa kuulostamaan mielenkiintoiselta tai hauskalta. Markkinointikysymys. Kristiina sai innostettua Oton ja Idan puhdistamaan vanhoilla hammasharjoilla kannelta ahtaita rakoja, joihin ei levankiharja normaalin kannen pesun yhteydessä mahdu. Kansimiehet tekivät laivatöitä ahkerasti ja saivat palkaksi muodikkaan epäsovinnaisia lakritsipiippuja.

Emil ei osallistunut laivatöihin vaan oli linnoittautunut täppärin ääreen ja nautiskeli seurakaverimme Jarin eilen nimipäivälahjaksi tuomia karkkeja.

Kävin Idan kanssa saunomassa purjehdusseuran majalla ja laitoimme kiukaalla saunamakkaraa. Otto ja Emil eivät malttaneet lähteä saunaan, vaan tutustelivat muiden saaressa hääräilevien pikkugastien kanssa.

20130831_195150Illalla pystytimme jälleen elokuvateatterin riemuliiteriin pikkugasteille ja heidän kavereilleen.

20130831_202959Chef Lotina hifisteli rannan nuotiopaikalle optimin hiilloksen ja paistoi mahtavat pihvit. Oli sen verran tuhdin kokoinen, että meinasi jo puolivälissä ruveta tajunta hämärtymään. Elokuvateatterin ansiosta saimme syödä rauhassa. Teknologialle kiitos.

20130831_215042Elokuvan jälkeen pojat kävivät vielä uusien kavereiden kanssa katsomassa venetsialaisten tulia. Näillä vesillä venetsialaiset eivät ole kovinkaan perinteinen juhla, mutta vuosi vuodelta niihin panostetaan enemmän.

Saas nähdä, pitääkö tänäkin yönä maata laiturilla tähyilemässä revontulia vai nukuttaisiinko omassa punkassa.

Vastaa