Majanrakennusta ja tärpättiä

Oton ja Emilin uusi kaveri tuli sunnuntaina aamulla kyselemään poikia saareen. Kunnon aamupalakin jäi herroilta syömättä, nopeasti vain jotakin suuhun ja touhuamaan.

20130901_121810Me muut söimme kaikessa rauhassa aamupalan ja käänsimme vähitellen Mamarosaa laiturimoodista merenkulkumoodiin eli kuomu pois, ruori paikalleen, tavarat sisällä kiinni jne. Sitten lähdin etsiskelemään poikia. Pikkumiehet löytyivät majanrakennuspuuhista lammasaitauksen takaa eivätkä todellakaan olleet kovin innokkaasti lähdössä kotia kohti. Otto ja Emil olivat tainneet nyt ensimmäistä kertaa kunnolla ystävystyä Röytässä muiden veneilyperheiden lasten kanssa. Tosi hienoa, sillä nyt he lähtevät entistä innokkaammin venereissuille. Vaikka tosi innokkaasti he ovat lähteneet tähänkin asti.

Olen itse viettänyt lapsena paljon aikaa Röytässä ja muistan, miten hieno leikkipaikka saari oli. Röytässä oli tavallaan kokonaan oma kaveripiiri, jonka kanssa viikonloppuisin saaressa tavattiin.

Tämänpäiväinen tuuli ei jotenkin yllättänyt vaikkei se ollutkaan ennusteiden mukainen. Luvattu oli nimittäin kohtalaista itätuulta, jolloin olisi ollut tosi mukava purjehtia aallottomalla merellä. Tuuli oli SE 5 m/s eli vastaista. Yritimme lähteä Satakarin kohdalta tiukalle luoville, mutta emme saaneet Mamarosaa nousemaan tarpeeksi ylös. Niinpä matka jatkui moottorilla. Tämän alueen tuuliolosuhteet ovat aivan ainutlaatuiset koko maailmassa. Perjantaisin nimittäin tuulee yleensä pohjoisesta ja sunnuntaisin etelästä.

5d40ca3e-3c8b-47be-8dbd-ec486a177558Chef Lotina värkkäsi matkalla välipalaa. Kukin sai valita voileipäkekseihin mieleiset päälliset. Melko erilainen maku lapsilla. Otolle pelkkää voita, Emilille hilloa, Idalle vuohenjuustoa ja viikunabalsamicoa. Itse valitsin Lotinan valmistaman erinomaisen kanttarellilevitteen.

Jokaisen vesillä liikkuvan tulisi hallita edes keskeisin osa meriteiden säännöistä. Tai edes maalaisjärki. Sudenväylään oli tänään ankkuroitu moottorivene. Oli vielä onnistunut asettumaan täsmälleen syvimmän uoman kohdalle, joka on käytännössä ainoa turvallinen kohta purjeveneille kulkea.

IMG_8716Nuottasaaren tehdasalueella oli melkoinen hässäkkä. Ilmeisesti tehtaalta oli päässyt mereen tärpättiä. Ohi ajaessamme rannassa oli useita paloautoja ja liuta miehiä rajaamassa vuotoaluetta. Sanomalehti Kalevalla oli uutinen tapahtuneesta.

Yksi vastaus artikkeliin ”Majanrakennusta ja tärpättiä

  1. Päivitysilmoitus: Ollako vai eikö mennä? | S/Y Mamarosa

Vastaa