Madonreikä ja äkäpussi

Perjantaina lähdettiin merelle vähän sillä mielellä, että tämä saattaa olla kauden viimeinen reissu Röyttään. Näistä syksyn keleistä kun ei oikein tiedä. Toisaalta, tälle illalle luvattiin paljon kovempaa tuulta, jota ei sitten kuitenkaan tullut. Ilta oli lämmin ja koko matkan pärjäsi t-paitasillaan. Tuuli oli W 3 – 5 m/s.

20130906_183319Useampi viikonloppu on mennyt koneajeluksi lähinnä vastaisen vuoksi. Nyt pääsimme purjehtimaan ja purjeilla mentiinkin koko matka, mitä nyt Sudenväylässä otettiin kone avuksi. Valtaosa matkasta mentiin isolla ja genaakkerilla, Kellon merellä keulapurjeena oli kookas genoa. Taisimme löytää jonkin madonreiän, sillä Mamarosa kulki aivan merkillisen hyvin. Pysyimme samassa vauhdissa muutamien paljon nopeampikulkuisten veneiden kanssa.

Vois kai sitä jotenki paremminki viikonlopun alottaa. Just nyt

Pikkugasti Otto kiukutteli, tai itseasiassa raivosi matkan ensimmäisen tunnin ajan. Hänen kännykkä oli jäänyt satamaan autoon. Väilillä äkäpussi oli lähdössä uimalla hakemaan puhelintaan. Välillä hän ilmoitti, että äiti ymmärtää harmituksen paremmin, jos hänen puhelin heitetään laidan yli. Riehuminen taisi imeä pikkuherrasta mehut, sillä jo leppynyt ukkeli ei jaksanut valvoa perille asti. Satakarin kupeessa Emil levitti tapansa mukaan kapokit sitlooraan ja ilmoitti laittavansa siihen nukkumaan. Ja niin tapahtui.

20130906_200730Ottoa ja Emilia oli Röytässä jo kovasti odotettu. Poikien viime viikonloppuna saama uusi kaveri Elmeri tuli vanhempiensa kanssa pikkugastejamme tapaamaan, mutta pojat olivat valitettavasti jo sikeässä unessa. Kerroimme Elmerille, että myös Otto ja Emil ovat kovasti odottaneet yhteisiä leikkejä. Aamuksi sovittiin uusiin seikkailuihin lähtö.

Idankin mentyä nukkumaan vietimme Mamarosan sitloorassa seurakavereiden kanssa aikuisten iltaa muistellen tämän ja aikaisempienkin kesien reissuja. Kiitos seurasta Mervi ja Jussi sekä Jari.

Vastaa