Maakinen viikonloppu

Tänä viikonloppuna emme lähteneet merelle, vaan kävimme maata pitkin Maakinen Martinniemi -piknikissä.

20130608_201903

Upea tapahtuma järjestettiin nyt viidettä kertaa Haukiputaan Martinniemessä, tarkemmin Kurtinhaudan rantametsässä aivan Martinniemen kalasataman vieressä. Tarjolla oli aluksi lapsillekin sopivaa musiikkia, illan myötä ohjelmaa aikuisempaan makuun. Kurtinhaudan rantametsään on vastikään avattu luonto- ja kulttuuripolku, jolle tapahtumassa järjestettiin opastettu kierros. Rantametsässä oli esillä myös kuvataidetta. Martinniemen kyläyhdistys myi savumaivoja ja lättyjä. Ihmiset olivat tuoneet mukanaan omia viini&patonki -tyyppisiä eväitä, joita he nauttivat rantahietikolla.

20130608_184336Olemme jo usean vuoden ajan harkinneet Maakiseen Martinniemeen menoa veneellä. Satama on suojaisa, mutta tarkkaa tietoa syvyydestä ei oikein ole saatavissa. Maalaituri on ahdas, eikä paikanpäältä saa tietoa, mihin veneen saa kiinnittää. Vieraspaikkoja ei ole.

Jos satamaa kehitettäisiin, saataisiin Martinniemestä loistava veneilijöiden retkikohde. Rantametsässä on laavu nuotiopaikkoineen, uimarantoineen ja luontopolkuineen. Kävelymatkan päässä on kaksi ruokakauppaa. Aktiviteettia ja palveluitakin siis on.

20130608_164719Yksi purjevene satamaan lauantaina kiinnittyi. He olivat tulleet nimenomaan Maakiseen Martinniemeen. Veneen syväys oli kuulemma 1,75 eikä pohjakosketuksia tullut. Mamarosan syväys on hiukan pienempi, joten ensi kesänä harkitaan veneellä menemistä jälleen uudelleen.

Yksi vastaus artikkeliin ”Maakinen viikonloppu

  1. Päivitysilmoitus: Yksinhuoltajapurjehdusta ja hylje | S/Y Mamarosa

Vastaa