Ylimainostettu ristinolla

Svinöra oli aika jättää taakse torstaina. Lähtömanöövereja suunnitellessa päätin hetken mielijohteesta lähteä pitkästä aikaa laiturista purjeilla. Konetta en siis käynnistänyt ollenkaan. Laituriparlamentti käänsi poikkeuksetta pällistelysuunnan kohti, kun nostin ison köysien ollessa vielä kiinni. Rullaa vähän auki. Kumpikin vähän vetämään ja köydet irti. Hyvin meni. Skellefteålaispurjehtija ja paikalliset moottorivenemiehet huiskuttelivat laiturilta.

20140717_113151

Matka taittui leppoisasti SE 4-6 m/s tuulessa isolla ja genoalla. Emil valtasi ruorimiehen paikan, mutta ei kuitenkin halunnut ohjata. Autopilotilla siis mentiin.

20140717_183152

Alkuillasta saavuimme Luleån edustalla olevalle Junkön saarella. Olimme sopineet sinne treffit pari päivää sitten yli tulleen S/Y Saran kanssa.

20140717_183056

Junkö on viehättävä paikka. Monellakin taholla jaossa olevat kauniit kuvat antavat siitä kuitenkin jopa vähän liian hienon kuvan. Sauna oli ok. Maamöljä oli liian korkea ja sen vieressä veden syvyys matala. Laituritilaa oli niukasti ja sähkö piti vetää tosi kaukaa. Kahvila ja museo olivat kiinni. Kalaa ei ollut myynnissä. Aiemmin päivällä edellä mainitut palvelut olisivat mahdollisesti olleet tarjolla.

20140717_182457

Viereisellä kentällä oli pari jalkapallomaalia ja pojat saivat hyvän pelin aikaiseksi. Kalassa he kävivät myös. Tytöt pelasivat isoa ristinollaa.

20140717_224412(0)

Söimme kahden veneen porukalla yhdessä päivällistä ja vielä iltapalaakin. Myöhäänhän se tietenkin meni, kun pitkästä aikaa pääsimme istumaan porukalla iltaa. Mutta hauskaa oli.

Vastaa