Pitkän päivän bunkraus

Perjantaina irrotimme Junkösta jo hyvissä ajoin aamulla. Halusimme varata mahdollisimman paljon aikaa seuraavaan määränpäähän eli Luleån kaupunkiin.

20140718_093055

Parin tunnin matka meni muuttamassa tunnissa koneella. Tuulta oli liian vähän purjehtimiseen. Aurinko paahtoi tosi kuumasti. S/Y Sara tuli tunnin päästä perässä.

20140718_122159

Perillä suuntasimme heti ostoksille. Ettansin rannassa on mainio veneilyliike. Olin etsinyt sprayhoodiin erästä murtunutta helaa tuloksetta Suomesta. Tästä liikkeestä se löytyi hyllytavarana. Satamassa on myös iso ruokakauppa, josta toimme päivän aika 17 muovikassillista ruokaa ja juomaa. Kaupungilta systeemistä täydensimme viinivarastoja. Polttoainetankki täytettiin tietenkin myös. Sitä ei ollut mennyt nimeksikään, sen verran ahkerasti olimme purjehtineet. Konjakkilasit unohtui hankkia.

Kahden veneen lapset tekivät keskenään yhteisen retken kaupungille puistoon pelaamaan ja leikkimään.

Bunkraamiseen meni yllättäen koko päivä. Meni siihen tietenkin myös rahaa, mutta nyt on taas muonaa pitkäksi aikaa. Tuoretta ostimme noin viikoksi, kuiva- ja säilykemuonaa on yli viikoksi eli tällä reissulla ei välttämättä tarvitse enää bunkrata.

Otto näki satama-altaassa molskivan kookkaita affenia ja innostui kokeilemaan niitä pilkillä. Ja nousihan sieltä yksi.

S/Y Sara sai maita pitkin lisää miehistöä – tai itse asiassa naisistoa.

20140718_192559

Naapuriveneen Emppu teki muutaman huoltoreissun mastoon.

Illalla olimme niin puhki, ettei Luleån yöhön vaivauduttu eikä edes pientä regattaa laiturilla järjestetty.

Vastaa