Virsikirja ja savuahvenet

Lähtiessämme Röytästä keli näytti suotuiselta kotimatkapurjehdukselle. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja tuuli sopivasti. Alkumatkasta viritimme ison ja genoan preventterin ja puomin avulla virsikirjaksi ja vauhtia oli mukavasti. Tuuli kuitenkin alkoi pyörimään niin ikävästi ettei puolimatkan jälkeen purjehduksesta tahtonut tulla mitään. Kiire meillä ei tietystikkään ollut ja aikamme keinuimme aalloilla kauniista päivästä nauttien, kunnes päätimme laskea purjeet ja käynnistää koneen. Aamulla on kuitenkin mentävä päiväkotiin ja töihin. Veneilykeskukseen saavuttuamme ei tuullut enää lainkaan.Hietasaaressa meitä odotti mukava yllätys kun saimme suoraan Martinniemestä vasta kalastetuja ahvenia. Päätimme pistää savustuspöntön pöhisemään heti kotiin päästyämme.Kalat oli perattu, muttei suolattu ja vaikka keittiön kaapeista löytyi sen seitsemän erilaista suolapussia ja purnukkaa, niin merisuola oli valitettavasti päässyt loppumaan. Savustimme sitten ruususuolakiteillä ja ihan toimiva iltapala saatiin aikaiseksi. Pojat tosin söivät muroja, mutta se taas ei millään muotoa liittynyt ruususuolaan.

Koko porukkaa nauratti illalla kun kukaan meistä ei oikein pysynyt paikallaan huojumatta. Uni maittaa varmaan gasteille, ja itsellekin, erityisen hyvin kun vieläkin tuntuu siltä kuin keinuisi aalloilla.

1 thought on “Virsikirja ja savuahvenet

  1. ullao

    Aivan mielettömän hyvän näköisiä savuahvenia. On teillä ollut herkut:) Mukavia tuulia jatkossakin!

    Vastaa

Vastaa