Makkarakateus ja rokka

Su 11.6.2017 Iin Röyttä – Veneilykeskus, Oulu (20 mpk) reitti kartalla

Sunnuntain aamupäivä oli Röytässä hieno.

Otto oli siirtänyt jo varhain ATK:nsa Messiin. Oli kovan työn takana saada hänet alukselle syömään. Aleksi oli pelikaverina.

Chef Lotinan pentteri tarjoili tuhdin brunssin. Tavallisesti kevyen aamupalan ystävään Emiliin iski yllättäen annoskateus. Hän kiinnostui makkarasortimentista ja erityisesti merguezista. Minun täytyi pitää puoleni, että lautaselleni jäi edes maistiaiset.

Yllättäen Röytän sataman peitti sankka sumu. Puhelimella saimme kerättyä sen verran tietoa, että sumu on melko paikallinen. Veneitä lähti liikkeelle.

Mekin lähdimme liikkeelle. Moottorilla. Lähtiessä ei näkyvyys ollut kuin muutaman kymmenen metriä. Satakarin nokan reimari näkyi vasta kun olimme aivan vieressä.

Sumussa ajaessa on pakko luottaa kompassiin ja muihin navigointilaitteisiin. Oma suuntavaisto valehtelee aivan varmasti. Tälläkin kertaa tuntui koko ajan, että pitäisi kääntää enemmän vasemmalle. Kompassi ja plotteri olivat eri mieltä.

Satakarin kohdalla sumuverho repeytyi hiukan, kunnes muuttui taas sankaksi.

Virpiniemen nokalla sumu hälveni kotonaan.

Jatkoimme matkaa moottorilla. Aivan loppumatkasta tuuli nousi nopeasti 7 sekuntimetriin. Olimme jo niin lähellä Oritkaria, ettei purjeita kannattanut enää nostaa.

Jätimme Mamarosan siivoamisen seuraavalle päivällä ja lähdimme hakemaan Kirpun kotiin.

 

 

Vastaa