Red curry kana ja palovamma

20140628_122532

Lauantaina nautiskelimme kauniista kesäpäivästä ja kävimme koko perheen voimin kävelyretkellä ja syöttämässä lampaita. Kylläpäs ne ovat pihlajan perään! Kaitsu opetti lapsia heittämään kivellä leipiä. Muksut olivat aivan riemuissaan. Etsiskelimme myös sopivia piirrustuskiviä ja taiteilimme niillä rannan kivikkoa. Voisi hommata miehistölle liidut paattiin kivipiirrustelua varten. Ostoslistalle liidut.

20140628_124854

20140628_124127

Auringosta huolimatta keli oli vilpoinen ja olin varautunut laittamaan lauantaina lämmittävää red curry kanaa. Kana onnistui loistavasti, mutta pentteri sai tuoksinnassa osakseen palovamman, kun kiireessä löin epähuomiossa mahonkikannen levyn päälle kaasun ollessa vielä päällä. Kannen alapuolessa on nyt sitten ruma musta läikkä ja täytyy ottaa yhteyttä puuseppään voiko hioa vai tarviiko uusata. Veikkaan jälkimmäistä vaihtoehtoa. Harmittaa aivan vietävästi.

20140628_191046

Red curry kannaa

350g kanasuikaleita
3 kevätsipulia
3 valakosipulin kynttä
2 rkl raastettua inkivääriä
1 sitruunaruoho
1 kanelitanko
5-7 kafferilimetin lehteä
2-3 rkl Punainen Thai currytahna
1 tlk kookosmaitoa
2 rkl kalakastiketta
2 rkl fariinisokeria
kaksi paprikaa, esim punainen ja vihreä
rasiallinen kirsikkatomaatteja
1 tlk bambunvesoja
2rkl limen mehua
ripaus kuminaa ja korianteria
Tuoretta korianteria tai thaikkubasilikaa

Kuullota sipuleita, valakosipulia, inkivääriä ja currytahnaa hetki oljyssä. Lissää kanat ja paista vielä hetki. Lissää puolet kookosmaiosta, kalakastike, fariinisokeri, limetin lehet, kanelitanko ja sitruunaruoho.Laita kannen alle hautumaan 20-30min. Mulla oli aiemmin päivällä valamiiksi paistetut kanakset niin hauvutus oli huomattavasti lyhyempi. Lissää kuutioiut paprikat ja bambut. Hauvuta 10 minuuttia. Lissää loppu kookosmaito, limemehu, mausteet jos kaipaa ja halakastut tomaatit. Hauvuta pieni hetki ettei tomaatit hajua. Maista. Ota pois limelehet ja kanelitanko.Ripota päälle tuore yrtti ja tarjua nuudeleitten tai riisin kylessä.

Vastaa