Lumienkeli ja keikutusta

Lähdimme sunnuntaina Oulua kohti jo ennen kymmentä. Tuulta oli niin niukalti, että edessä oli koneajoa.

20140629_125754

Kaunis päivä oli houkutellut merelle paljon kulkijoita, myös niitä jotka eivät siellä usein käy. Eivätkä osaa mitään sääntöjä tai tapoja. Valitettavasti.

20140629_161817

Otolla oli kiire kaverinsa syntymäpäiville. Suuntasimme Oulun keskustassa sijaitsevaan vierassatamaan, josta Oton kummitäti haki juhlintaan valmistautuneen gastin. Me muut nautiskelimme kesäpäivästä jäätelön kera ja leikkipuistoilemalla. Torin patiot (oulunkielinen nimitys terasseille) olivat täynnä ihmisiä. Yhdellä patiolla palkattu esiintyjä lauloi ”Lumi teki enkelin eteiseen”.

20140629_142043

Vuosien takainen veneilytuttu Juhani oli jälleen saapunut Törestä Ouluun ja odotteli vierassatamassa miehistön täydennystä. Viime kesänä näimme Gårdsvikenissä. Kerroin Juhanille, että aiomme tulla käymään siellä myös tänä kesänä, jos säät ja aikataulut vain suovat.

20140629_165448(0)

Alkuillasta suuntasimme kotisatamaan Hietasaareen siivoilemaan venettä. Juuri satamaan ajaessa ohi porhalsi moottorivene nostaen melkoisen peräaallon, nopeusrajoituksesta välittämättä. Veneet keikkuivat laiturissa, purjeveneiden mastot kävivät todella lähellä toisiaan. Meinasi tulla vakuutusyhtiöille kalliiksi.

2 thoughts on “Lumienkeli ja keikutusta

  1. Vellamo

    Kaunista säätä teillä ollut!
    Noita valistumattomia veneilijöitä valitettavasti liikuskelee vesillä. Ei mietitä yhtään muita veneilijöitä ja mennään ku viimeistä päivää. Harmillista!

    Vastaa
  2. Päivitysilmoitus: Vauhtia kotikaupungista - S/Y Mamarosa

Vastaa