Rajan yli ja rajatonta huvia

Frevisören – Kemi, Uleninranta (32 mpk)

Lähdimme Frevisörenistä liikkeelle lasten vielä nukkuessa. Rauhallista menoa tosin ei kestänyt kuin puoli tuntia. Sitten alkoi oviaukossa pyöriä miehistöä vaatimassa aamupalaa.

Tuuli oli NW 1-2 m/s, joten koneistimme.

20150802_114859

Seskarön sillan kupeessa nostimme purjeet kuivumaan. Nehän kastuivat edellispäivänä oikein kunnolla ukkospuuskan tullessa päälle. Luutusimme niistä samalla myös liiskaantuneiden hyönteisten jälkiä.

20150802_133519

Hanhikarin lähettyvillä näytti siltä, että mantereen päällä pyörinyt laaja saderintama alkaa tulla päälle. Laskimme purjeet nopeasti, kun kerran olimme ne nyt saaneet kuivaksi.

Pikkugastit odottivat kovasti rajan ylitystä. Tai eivät tarkalleen ottaen rajan ylitystä vaan pääsyä suomalaiseen mobiiliverkkoon. Tuolloin he pääsisivät rajattoman mobiilidatan pariin ja voisivat luukuttaa Youtubea ja Netflixiä mielin määrin.

20150802_214511

Tällä kertaa mahduimme Uleninrannassa kelluvaan laituriin. Viime kerralla oli muutama vene kiinnitetty niin hankalasti, että ne veivät useamman veneen paikan. Aivan reunimmaisen paikan haittanahan on taipunut tukipaalu.

Ihme kyllä, lapset innostuivat Kemissä jättämään datailun ja käväisemään Meripuiston leikkipuistossa.

20150802_221713

Miehistö katsoi illalla jälleen yhden Uuno Turhapuro -leffan. Samaan aikaan Chef Lotinan pentteri tarjoili päällystölle iltapalaksi höyryävää lammasmakkarapaistosta ja tsatsikia.

2 thoughts on “Rajan yli ja rajatonta huvia

 1. Maarit

  Heh hee… naurattaa tämä nettipakettiasia. Kuulostaa niin tutulta. Meillä on koko kesän ollut teinien kanssa yleisin keskustelun aihe ”toimiiko täällä netti vai ei” – ”voiko katsoa videoita / Netflixiä vai ei” jne. Jos netti ei hetkellisesti toiminut, voi voi sitä valituskuoroa (minä tietysti ehdotin maisemien katselua).

  Mekin hankimme teiniosastolle Soneran liittymät, jotka toimivat koko Baltiassa ja Ruotsin puolella. ”Rajattomat” nettipaketit loppuivat molemmilta jo loman puolivälissä. Videot ja Netflix kuluttaa sitä tosi paljon. Meillä oli myös Soneran 4G mokkula, joka oli suoraan sanoen ihan surkea. Ei toiminut juuri missään, vaikka sen olisi pitänyt.

  Terveisin
  Maarit, s/y Solsidan
  http://www.sy-solsidan.blogspot.fi/

  Vastaa
 2. KaitsuKaitsu Artikkelin kirjoittaja

  Aika äkkiä noissa Soneran rajattomissa liittymissäkin tulee hevikäyttäjillä katto vastaan. Ne taitavat kuitenkin olla kaikkein käyttökelpoisimpia Ruotsiin purjehtiville. Niitä mekin olemme suosineet.
  Meillä bitti liikkui niin vinhasti, että jouduimme kieltämään suoratoistopalvelujen käytön Ruotsin puolella. Liikennemäärät olivat todella hurjia. Verkkopelit ja muu netin käyttö sallittiin.
  Yllättävän hyvin noihin rajoituksiinkin on meillä sopeuduttu.
  Olimme pari yötä sähköttömässä satamassa. Ilmoitimme saapuessa miehistölle, että nyt ei ole sähköä eikä mahdollisuutta datailuun tai telkkariin. Mielenilmaukset olivat melko rajuja, mutta seuraavana aamuna he alkoivat suunnitella sähköttömiin aktiviteetteja aivan itseohjautuvasti.
  –Kaitsu

  Vastaa

Vastaa