Yllätysvieras ja pikkupaniikki

Sunnuntaina pikkugastit herättivät meidät jälleen varhain. Röytän laiturit alkoivat tyhjentyä jo aamulla.

Chef Lotina paistoi bratwurstia aamiaiseksi. Vähän alkoi puhalluttaa, sen verran täyteen tulin.

Emil ja Ida eivät halunneet enää lähteä saareen leikkimään, joten laitoimme S/Y Mamarosan merenkulkumoodiin ja irrotimme poikkeuksellisesti jo ennen puoltapäivää. Alkoi olla maihin jalkapalloilemaan jäänyttä Ottoa ikävä.

20140907_125157(0)

Tuuli oli S 6 – 7 m/s eli pystyvastainen, mitenkäs muutenkaan. Ei huvittanut luovia, joten ajoimme Virpiniemen nokalle asti moottorilla. Sen jälkeen kone sammuksiin ja pelkkä genoa kuljetti meitä yli kuuden solmun vauhdilla Sudenväylään asti.

Sudenväylässä iski hetkeksi pieni paniikki, kun Patelan puolelta kurvasi näkyviin kovaa vauhtia ison peräaallon nostava alus. Pelko hellitti samantien, kun Palolaitoksen uiskoksi osoittautunut alus löysäsi kaasun ja sivuutti ongella olleen perheen ja kohtasi meidät sekä takanamme tulleen S/Y Viluttitanssijan varovaisesti juuri väylän matalimmalla kohdalla. Herrasmiehiä. Kookas peräaalto olisi aiheuttanut todellisen vaaratilanteen.

20140907_131603

Emil vietti poikkeuksellisesti koko matkan sitloorassa. Tavallisesti pienisuurimies hautautuu keulapiikkiin pelivideoiden ja oman mielikuvitusmaailmansa pyörteisiin. No, mukana sitlooraan tuli toki tabletti, jossa pelivideot taisivat pyöriä liki katkotta.

Oulun edustalla tuuli oli edelleen niin vastainen, että pelkällä genoalla ei olisi päässyt yhdellä kyljellä Oritkariin. Nousimme Hermannin edustalle ja avasimme keulapurjeen siellä. Sitten saimme ajella genoalla Oritkarin satamaan asti.

20140907_160223

Muutaman tunnin nukkunut Ida heräsi kiukuttelemaan juuri sopivasti, kun saavuimme kotisatamaan Hietasaareen.

Tuntui tosi haikealta tulla satamaan. Kauden päättyminen ei ole enää kuin muutaman viikon päässä ja on valitettavan suuri todennäköisyys, että kovia syystuulia osuu viikonlopuille. Ei siis ole mitään takeita, että Röyttään päästään enää tänä syksynä. Mielessä alkoi kyteä suunnitelma pidennetystä viikonlopusta, jos kelit sen sallivat. Saa nähdä, mitä viikko tuo tullessaan.

Vastaa