Kesän merkkejä

5.7.2015

Kesälomapurjehdukselle lähtö lähestyi. Bunkrasimme, toimme vaatteita ja valmistelimme Mamarosaa liki kolme päivää. Viisihenkinen perhe tarvitsee monenlaista varustusta, kun reissussa ollaan useampi viikko ja seuraavan ruokakaupassa käynnin ajankohta ei ole ihan varma. Reittisuunnitelmakin oli melko ylimalkainen: Perämerelle.

20150705_134308

Sunnuntaina venesatamaan mennessä poikkesimme autolla Kiikelin vierassatamassa Oulun keskustassa. Varma kesän merkki: veneilytuttu Juhani oli tullut S/Y Heilalla Ouluun.

20150705_165632

Sunnuntaina alkuillasta lähdimme liikkeelle. Tuuli li NW 9-10 m/s. Aallokko oli yllättävän kookas. Olisimme kovasti halunneet suunnata Iin Röyttään, mutta kun vasta-aaltoon puskeminen konkretisoitui Oritkarin edustalla, ei moottorointi enää oikein tuntunut hyvältä ajatukselta. Toisaalta ei oikein tehnyt mieli lähteä luovimaankaan. Teimme pikaisen päätöksen ja suuntasimme Oulunsalon Varjakkaan, jonne Oritkarista on vain muutama meripeninkulma. Sinnepäin meni myös yhtä aikaa liikkeelle lähtenyt seurakaveri Matti.

Lomareissu oli nyt aloitettu, vaikka kauas ei ensimmäinen päivänä päästykään.

20150705_181117

Miehistö oli odottanut lomapurjehdusta kovasti, niin kuin päällystökin. Jännitys purkautui kiukutteluna. Röyttään olisi miehistön mielestä ollut liian pitkä matka. Varjakkaan oli kuulemma ollut liian lyhyt matka.

Lapset pelasivat korttia. Matti kävi kylässä. Olipa mukava taas muutaman viikon tauon jälkeen asua veneessä.

1 thought on “Kesän merkkejä

  1. Päivitysilmoitus: Sukellusveneitä ja hoijakka | S/Y Mamarosa

Vastaa