Myrskyä odotellessa

26.8.2016 Veneilykeskus, Oulu – Iin Röyttäreitti kartalla

Ajoimme perjantaina lasten kanssa Hietasaaresta Meritullin vierassatamaan hakemaan Kristiinaa töistä. Rouva pääsi käytännössä suoraan töistä Mamarosan kyytiin ja viettämään veneilyviikonloppua.

Tuuli oli lähtiessä NW 3 – 4 m/s ja sen oli ennustettu laskevan jo tunnin kuluttua NW 2 m/s:iin. Niinpä emme ryhtyneet availemaan purjeita vaan moottoroimme suosiolla.

2016-08-26 19.00.17

2016-08-26 18.50.11-2

Tuuli todella lopahti kokonaan. Miehistö touhuili matkalla salongin pöydän ääressä. Päällystö reissasi sitloorassa.

2016-08-26 21.26.30

Katselin matkalla tarkasti sääennusteita. Lauantaille oli luvattu Rauli-myrskyn pyyhkäisevän yli. Perille Röyttään päästyämme katsoimme Mamarosalle paikan laiturin pohjoispuolelta keula pohjoiseen päin. Myrskyn oli luvattu alkavan länsituulena ja päätyvän voimakkaimmassa vaiheessa pohjoisen puolelle. Lainasimme vielä naapuriveneestä kumpparia ja veimme köyden toiseenkin poijuun. Pappateltankin laitoimme valmiiksi, koska sadetta oli luvassa yölle ja seuraavalle päivälle. Myrskyä ottaa vastaan teltan suojista. Olettaen, että teltta on kunnolla kiinnitetty eikä myrsky vie sitä mukanaan.

2016-08-26 23.58.34

Ilta oli Röytässä rauhallinen. Kävin kävelyllä saaressa. Kaikkialla oli hiljaista ja syksyisen tunnelmallista.

Istahdimme rouvan kanssa pappateltan suojaan ja napostelimme iltapalaa. Usein vietämme yhdessä iltaa etsien kotimaisia kevyen musiikin huonoimpia sanoituksia. Tällä kertaa halusimme kuunnella hyvää musiikkia. Maestro Juicen sanoitukset ovat vertaistaan vailla. Terveiset Juholle, Juhani Leskisen musiikin suurelle ystävälle.

Vastaa