Kolomen virheen kalat ja pestopotut

Lohta syödään meillä paljon, muodossa jos toisessa. Yksi lohisuosikeista on uunilohi, joka on helppo valmistaa ja resepteissä löytyy. Epäonnistuminen lähes mahdotonta. Makean ja suolaisen yhdistäminen on aina kiehtonut minua ja monesti uunilohi saakin kuorrutteensa esim. kotitekoisesta omenasoseesta. Toimii. Lauantai-illaksi ajattelin kuitenkin valmistaa uunissa kesäisempää lohiruokaa eli täytettyjä lohirullia. Perinteisen katkaraputäytteen päätin korvata yhdistämällä appelsiinia, vaniljaa ja halloumia – makeaa ja suolaista.

Kävin ostamassa kalan tutulta kalakauppiaalta perjantaina. Kerroin minua palvelleelle mukavalle kesätyöntekijälle että otan kalan paksua kohtaa, koska aion paistaa rullia seuraavana päivänä. Kuultuaan tämän hän pakettia ojentaessaan kertoi ripauttaneensa siihen vähän suolaa, niin säilyy paremmin. Virhe numero yksi – Minun olisi pitäny tarkastaa suolan määrä. Sitä oli aivan liikaa.

Kaupan juustotiskistä löysin uuden, valmiin appelsiinituorejuuston. Virhe numero kaksi. Sitä käyttämällä onnistuin saamaan ruokaan hieman teollisen vivahteen.

Löin kalat uuniin samaan aikaan kun lasten iltatoimet alkoivat. Virhe numero kolme. Unohdin seurata tilannetta ja kala pääsi hieman kuivahtamaan.

Että näin.

Selkeästi kuitenkin yhdistelmä tuorejuusto, appelsiini, Cuarenta y Tres -likööri ja halloumi toimii – vaatii vain vielä hieman tuotekehittelyä.

Sen sijaan lisäke, niin yksinkertainen kuin olikin, onnistui.

20130629_224248

Pestoperunat eli pestopotut

1kg uusia pottuja
1prk ranskankermaa
2 rkl pestua (pesto)
mustapippuria

Keitä potut. Sekota valutettujen pottujen joukkoon purkki ranskankermaa ja pesto. Käännä myllystä muutama kierros mustapippuria. Tarjoile.

Siirrä jälelle jääneet potut jääkaappiin ja työnnä seuraavana päivänä uunivuoassa grillivastuksen alle gratinoitumaan. Tarjua lämpimänä pihivin tms. kylesä.

Vastaa