Hietikossa ei suhise

Ti 27.6.2017 Veneilykeskus, Oulu – Museon laituri, Raahe (41 mpk) • reitti kartalla

Tiistaina starttasi kesälomapurjehduksen isä-tytär -osuus. Lähdimme Idan kanssa kahdestaan kohti etelää. Samaa matkaa lähti Haukiputaalta aamulla startannut M/S Dooris, jonka miehistöön kuuluu Idan kaveri Aleksi.

Ida aloitti eväiden syömisen jo Oritkarin sataman kohdalla.

Tuuli oli lähtiessä NW 5 m/s. Koneistimme alkumatkan Saapaskariin asti. Sen jälkeen saimme purjehtia lähes koko matkan Raaheen. Vain Rautakallion kohdalla ajoimme lyhyen pätkän moottorilla.

Ajoimme siis Hailuodon sisäpuolelta, jossa väylän nimellissyvyys on vain 1,8 m. Kovasti pelkäsin, että jossakin kohtaa hiekka suhisee köliin, mutta niin ei käynyt. Kaiku ei näyttänyt missään vaiheessa alle 3 metriä.

Tuuli oli ulompana hiukan voimakkaampi, noin 6 – 8 m/s. Maininki keikutti sen verran, että en alkanut laittamaan meille ruokaa kulussa.

Illansuussa kiinnitimme Museon laituriin Raaheen.

Laituri on vähän huonossa kunnossa ja meidän paikkojen vieressä ei ole sähköpistoketta. Saimme kuitenkin vedettyä sähköt pitkällä kaapelilla.

Ruoka maistui meille kummallekin. Ida käväisi Aleksin kanssa kävelyllä. Minä en jaksanut lähteä mihinkään. Seuraavan päivän reittisuunnittelun jälkeen punkka kutsui väsynyttä.

Vastaa