Mynttisuihku ja pehmennyt pikitie

Lauantaina aamupäivällä sanoimme Gårdsvikenille hyvästit tällä erää. Päivä oli jälleen todella kuuma. Tuuli puhalsi SSE 2 – 4 m/s aikalailla vastaan, joten matka taittui moottorin voimalla. Chef Lotina hääräili sisällä ja lapsetkin söivät merilounaan kulussa.

Tämän päivän määränpäänä oli Båtskärsnäs eli suomalaisittain Paaskeri. Satamaa ei voi oikein millään määritelmällä pitää viihtyisänä. Tänne saavuimmekin aivan muista syistä, nimittäin lähinnä tieyhteyden vuoksi.

IMG_8457Huoltorakennuksesta löytyy muuten niin sanottu mynttisuihku. Sellainen, josta saa lämmintä vettä viiden kruunun kolikolla jonkin aikaa. Kylmää tulee ilmaiseksi. Meillä on kaksi viiden kruunun kolikkoa.

Kristiinan kanssa söimme lämpimän aterian vasta satamassa. Sen jälkeen kävimme koko orkesteri kävelyllä satamantakaisella lahdella ja kylällä.

IMG_8416Lahdella kellui melkoinen saunalautta. Saunoja taisi olla jopa kaksin kappalein ja monenlaista terassia siihen oli myös viritelty.

IMG_8447Kylä on varsin kaunis, mutta kovin hiljainen.  Talojen eteen ja kadunkulmiin on asetettu kylttejä, jotka kertovat rakennusten ja kyläläisten historiasta. Kauppa on lopettanut jo useampi vuosi sitten. Suljettu näyttää olevan myös ranskalaispariskunnan ylläpitämä kahvila-majatalo. Antiikkiliike näytti vielä olevan toiminnassa.

IMG_8444Otto sanoi useamman kerran, että scootin renkaat uppoavat tiehen. En ottanut aluksi todesta. Päivä oli erittäin kuuma ja pikitie oli todellakin pehmennyt. Sotkimme jokainen kengät niin pahasti, ettei niistä taida olla enää venekäyttöön. Kenelle voi valittaa?

 

Vastaa