Sumussa seikkailevat oululaiset

Lauantaina olimme aktiivisia. Aamupalan jälkeen lähdimme kauppareissulle. Otto ja Emil scoottailivat ja Ida kantoi Liisa-Lottaa.

20130803_122351

20130803_120205Seskarön kauppa on pienehkö, mutta sen tuotesortimentti on melkoinen. Hyvän elintarvikevalikoiman lisäksi hyllyiltä löytyy paljon muutakin.

20130803_124646

20130803_125109Kaupalta koukkasimme mutkan koululle, jonka pihalta oli miehistöllemme mieluisia kiikkuja ja kiipeilytelineitä. Otto oli varannut mukaan jalkapallon ja pelasimme tiukan fudismatsin.

Kylttien mukaan yhdessä talossa olisi pitänyt olla myytävänä tuoretta kalaa, mutta ketään ei ollut paikalla.

Iltapäivällä ajoimme veneen Sortinlahteen muutaman meripeninkulman päähän. Jyrkkärantaisella hietikolla saimme ajettua keulan niin lähelle rantaviivaa, että veneestä pääsi melkein kuivin jaloin maihin. Kulku keulasta vain on tosi hankalaa, sillä keulatikkaamme on tarkoitettu matalalta laiturilta nousemista varten, ei vedestä. FenderStep, jollaista Suwenakin käyttää, voisi olla yksi ratkaisu. Sekin kuitenkin tavallaan kiivetessä pakenee alta, jos sen laittaa keulaan roikkumaan. Kyljellä se toimii varmasti hyvin.

20130803_181024Lapset viihtyivät rantavedessä. Paikkahan on todella kaunis. Ikävä kyllä, lahdella pärräsi koko ajan vesiskootteri hiihtäjä perässään. Sitä ei jaksa kuunnella ihan älyttömän pitkään.

IMG_8509Lähdimme seitsemän aikaan takaisin kohti Seskarön kylän laituria. Juuri Sortinlahden kapeasta aukosta ulos päästyämme iski todella sakea sumu. Näkyvyys oli ehkä parikymmentä metriä. Onneksi matka oli lyhyt ja reitti helppo. Laituri ei todella näkynyt ennen kuin olimme ihan lähellä. Poissaollessamme paikalle oli tullut puolikymmentä ruotsalaisvenettä, joiden väki oli virittänyt grillit laiturille.

Kesken laituriparlamenttimme sumusta ilmaantui pienehkö HT-vene, josta kaksi miestä huutelivat jotakin englanniksi. Puhetapa kuulosti kovin suomalaiselta. Miehiä nauratti, kun pyysimme heitä puhumaan mieluimmin suomea. He olivat tulossa Sandskäristä eli noin viidentoista meripeninkulman päästä. Koko matkan he olivat tulleet sakeassa sumussa, käytännössä puhelimeen ladatun iSailorin avulla. Nyt he etsiskelivät lähtösatamaansa, jossa heillä oli auto ja traileri. Melko pitkälle olivat päässeet, sillä heidän etsimä satama oli viereisellä lahdella. Herrat olivat muuten kertomansa mukaan oululaisia.

Vastaa